2024.03.28, Csütörtök
Új, kétszintes épülettel bővül az általános iskola a Pest megyei Inárcson
inarcs.asp.lgov.hu

Új, kétszintes épülettel bővül az általános iskola a Pest megyei Inárcson

magyarepitok.hu, TED

2021.11.23. 16:37 - Bíró Beáta

Keresi az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola új épületének tervezőjét és kivitelezőjét a BMSK. Az udvari sportpályát is felújítják.

Hirdetés

Részvételi felhívást tett közzé a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az inárcsi általános iskola bővítésének tervezésére, kivitelezésére - derült ki az uniós köszbeszerzési adatokból.

A kétszintes intézményben 8 tanterem kap helyet és természetesen tornaterem is lesz benne. A felhívás szerint az épülethez egy szükséges kiszolgáló létesítmény is kapcsolódik, amelyben 600 adagos főzőkonyha és étkező működik majd.  

Az új létesítmény a mostani, Tolnay utcai általános iskolához tartozó összevont telken épül meg. Itt helyezik el az alsó tagozatos diákokat (1-4. évfolyamok). A tetőtérben gépészeti helyiségeket alakítanak ki.  A kivitelezés során biztosítani kell a teljes épület akadálymentes megközelíthetőségét.

 

Az udvar is teljes felújításon esik át

Az iskola udvarán egy rossz állapotú futókör és sportpálya található. Mindkettőt recortan burkolattal újítják fel összesen 2650 négyzetméteren.

Illetve épül egy tankert is, melynek célja, hogy kézzelfogható, gyakorlati tapasztalatot nyújtson a tanulóknak a növények gondozásáról, munkáról, értékek előállításáról és annak védelméről. De lesz az iskolaudvaron játszóudvar és játszótér is.

Mindezeken túl 24 db parkolót és 3 darab Kiss&Ride (K+R) parkolót alakítanak ki, ahol a tanulók és az iskolai dolgozók biztonságban elhelyezhetik a kerékpárokat, rollereket.

A területen lévő, használaton kívüli kazánház, tároló és a hidroglobusz föld alatti építmény elbontásra kerül, bontási tervdokumentációja a tervcsomag része. A terület közművesített, gáz, elektromos áram, víz és szennyvíz csatorna bekötéssel rendelkezik.

 

Csökkentik az ökológiai lábnyomot

Az oktatási épület nettó alapterülete csaknem 4270 négyzetméter, melyből a földszint mintegy 2700 négyzetméter, ebből a tornaterem 760.  Az emelet 1286, a tetőtér pedig valamivel több mint 300 négyzetméteren épül.

A gazdaságos működés érdekében az épületre, a tornaterem tető délnyugati felületére 22,5 kWp-es napelemes rendszert telepítenek.   

 

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Inárcsúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés