2024.04.20, Szombat
Hatszorosára növelte kapacitását új üzemével a francia vakcinagyártó
MTI

Hatszorosára növelte kapacitását új üzemével a francia vakcinagyártó

MTI, ceva.hu

2017.07.13. 12:20 - Antal Zsófia

3900 négyzetméteren alakított ki termelő laboratóriumokat Budapesten az állategészségügyben tevékenykedő Ceva-Phylaxia. A beruházás 60 munkahelyet teremt a mostantól évi 3 millió ampullát előállító gyárban.

Hirdetés

25 millió eurós (7,8 milliárd forintos) beruházással hatszorosára növekedett a budapesti Ceva-Phylaxia központ gyártókapacitása: ötszázezer helyett 3 millió ampulla készülhet a 3900 négyzetméteren kialakított négy külön termelő laboratóriumban – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán, az állatgyógyászati vakcinagyártó üzem átadásán.

Az 1912-ben Budapesten alapított Phylaxia legújabb európai üzemében az automatizált gyártóvonalnak és a több mint 100 új berendezésnek köszönhetően már egyidejűleg négy különböző törzset tud termelni. A vakcinákhoz szükséges antigén előállításának kapacitása is a duplájára, 75 ezerről 150 ezer literre növekedett - mondta az államtitkár.

Marc Prikazsky, a Ceva csoport elnök-igazgatója azt emelte ki: a cégcsoport az elmúlt években mintegy 100 millió eurót (30 milliárd forintot) fektetett be Magyarországon. A mostani beruházás újabb 60 munkahelyet jelent a fővárosban. „A Ceva Phylaxia esetében az innováció valóban eredményekkel párosul, és már bejegyeztem a naptáramba, hogy ismét itt legyek önökkel 2020-ban, vagy még hamarabb, hogy átadjam a következő létesítményünket" - mondta az elnök-igazgató.

Kozák Péter országcsoport menedzser hozzátette: a Ceva-Phylaxia idei árbevétele várhatóan meghaladja majd a 20 milliárd forintot, ebből mintegy 4 milliárd forint a belföldi árbevétel.

A Ceva Santé Animale a világ 10. leggyorsabban fejlődő állategészségügyi cége és 1999 óta a Ceva-Phylaxia egyedüli részvényese. A nemzetközi Ceva csoport a világ 44 országában összesen több mint 5000 embert foglalkoztat. Az állategészségügyi piacon évtizedek óta meghatározó cégcsoport egyik legnagyobb erőssége a baromfivakcina-előállítás: ezen a területen a világ 3. legnagyobb vállalatának számít. A cégcsoport globális baromfivakcina-gyártásának központja Budapesten található, a biológiai egység legnagyobb kutatási és gyártó telephelyeként.

Mi épül?üzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés