2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Megnyílt a Nyugati Pályaudvar új köntöst kapott aluljárója
Fotók: MÁV

Megnyílt a Nyugati Pályaudvar új köntöst kapott aluljárója

magyarepitok.hu

2024.03.28. 12:45 - Hegedűs Gergely

A megújult falakon a pályaudvar terveinek részletrajzai láthatóak, többek közt a toronyról és a homlokzatról, egyedi hangulatot adva a folyosónak.

Hirdetés

Befejeződtek a Nyugati pályaudvar keresztaluljárójának felújítási munkálatai, mostantól az utasok előtt is nyitva áll a peronokhoz vezető, új köntöst kapott átjáró - adta hírül a MÁV.

A WestEnd felőli (1-9.) vágányokat a Ceglédi váróval, azaz a 14-17. vágányokkal összekötő keresztaluljáró felújítása 2023 augusztusában kezdődött meg, és ősztől teljes lezárás mellett folytatódott.

A felújítás keretében az aluljáróban elvégezték az álmennyezet és a padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel együtt, továbbá megújult a falburkolat és az oldalajtók sora a régi lépcsőkkel együtt.

 


Az akadálymentes közlekedés feltételei is kiépültek

A falakon a Nyugati pályaudvar terveinek részletrajzai láthatóak, például a toronyról és a homlokzatról, ezzel is egyedi hangulatot adva a folyosónak. A keresztaluljáróban taktilis sáv, valamint a korlátokon elhelyezett Braille-írás segíti az akadálymentes közlekedést. A munkálatok befejezésével a pénztárkonténerek mellett elhelyezett ideiglenes mosdó is bezárt, és az új bejárat mögött megnyílt az itt található mosdó is.

A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A keresztaluljáró felújítását a Mega-Logistic Zrt. végezte el.

Kötött pályaNyugati pályaudvarMEGA-LOGISTIC Zrt.vasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés