2024.04.16, Kedd
Market: befejeződött Budapest egyik legnagyobb hotelberuházása

Market: befejeződött Budapest egyik legnagyobb hotelberuházása

magyarepitok.hu

2016.03.24. 08:40 - Hegedűs Gergely

A Hotel Moments építésében közel 200 cég vett részt, 40 munkahelyet teremtve. Az építkezés egy egyedülálló rendszerben, a ház belsejében felépített daruszerkezettel zajlott, ami nem terhelte az Andrássy út közlekedését, és jelentősen felgyorsította a munkálatokat – derült ki a kivitelező Market sajtóközleményéből. A hotel a nagyközönség számára is elérhető módon mutatja be a kornak megfelelő technológiával felújított műemléki épületet.

Hirdetés

Átadták az elmúlt évek egyik legnagyobb hotelberuházása keretében épített Hotel Moments-et. A Budapest belvárosában, az Andrássy úti műemlékvédelemi épületben található szálloda a kivitelező Market tájékoztatása szerint egyszerre hordoz magában historiális magyar elemeket és modern építészeti megoldásokat.

(fotók: Market Zrt. - a cikk tetején levő képre kattintva galéria nyílik)

Az épületet 1880‐1882 között Schossberger Henrik terveztette és építtette a hazai eklektikus építészet kiemelkedő alkotójával, Feszty Adolffal. Az épület adott otthont többek közt Budapest első mozgókép színházának, a Kinoplasticon mozinak, illetve bankoknak és szórakozóhelyeknek is.

A 99 szobás, négycsillagos hotelben a belső udvarra üvegtető került felújítása során, a bejáratnál és a lobbynál pedig megőrizték a ház eredeti freskóit. A szobák art deco stílusban épültek, az emeleten található Andrássy-lakosztály pedig egyedülálló kilátást biztosít a Bazilika kupolájára.A közlemény a projektmenedzsmentért felelős CD Hungary vezérigazgatóját is megszólaltatta. Szigeti Zsolt elmondta, a cég szempontjából az Andrássy út 8. alatti hotel fejlesztése két okból is különleges projekt volt. „Egyrészt nagyságrendjében messze meghaladta a korábbi évek hasonló munkáit, másrészt ez végre egy olyan fejlesztésünk, mely nem csupán néhány szerencsés bérlő kényelmét és örömét szolgálja, hanem a nagyközönség számára is elérhető módon mutatja be, milyen egy teljes egészében és a kornak megfelelő technológiával felújított műemléki épület.”

A projekt tervezője az ARCHI-KON Építészeti Tervező- Szervező Kft. volt, a szálloda építésében közel 200 cég vett részt, közel 40 munkahelyet teremtve, mely által az épületbe újra pezsgő élet költözött. Az építkezés egy egyedülálló rendszeren keresztül zajlott a ház belsejében felépített daruszerkezetnek köszönhetően, amely egyáltalán nem terhelte az Andrássy úton való közlekedést, illetve jelentősen felgyorsította a munkálatokat.

„Nagyon örülök annak, hogy a Market neve ezúton is egy olyan épület felújításához kötődik, amely a magyar szaktudás és kreativitás tökéletes bizonyítéka. Számos cég számtalan munkaórát fektetett abba, hogy Budapest újabb turistacsalogató központtal bővüljön.” – tette hozzá Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója.A Hotel Moments Budapest üzemeltetője a szintén teljes mértékben magyar tulajdonban lévő Continental Group ügyvezető igazgatója, Flesch Tamás hozzáfűzte: "Nagyon örülök, hogy három, magyar tulajdonú cég egy ilyen példaértékű együttműködést alakított ki, ahol közösen sikerült egy XIX. századi, csodálatos műemlék épületet korhűen restaurálni, új funkcióval ellátni, és ezáltal új munkahelyeket teremteni. Jó érzés, hogy egyre több magyar vendég látogatja a napokban megnyílt Andrássy úti szállodát és a hozzá kapcsolódó éttermet."

Galéria

Market Építő Zrt.Aktuálisszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés