2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az MTK atlétái már új sportközpontból indulhatnak az olimpiára
24.hu

Az MTK atlétái már új sportközpontból indulhatnak az olimpiára

MTI

2016.07.26. 12:25 - Antal Zsófia

Átadták Budapesten a Lantos Mihály sporttelepet, ahol atlétika pálya és vívó csarnok is épült az EMMI támogatásával, közel 300 millió forintból.

Hirdetés

Az MTK 2014-ben újraalapított atlétikai szakosztálya új létesítménnyel gyarapodott: a XIV. kerületi Rákospatak utcai telepen kedden átadták a Lantos Mihály Sportközpontot. A létesítményben atlétikai centrum, küzdősportközpont és vívó csarnok jött létre. A közel 300 millió forintos beruházás megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága az atlétikai szövetségen keresztül 239 millió forinttal támogatta.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy a 2012-es londoni olimpia után indult el a sportágfejlesztési program, melynek során több vidéki atlétikai pálya készült el, a fővárosban pedig elsőként az MTK szakosztálya kapott új pályát.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke az átadáskor emlékeztetett arra, hogy az MTK az egyetlen olyan klub a világon, amelynek tagjai részt vettek valamennyi nyári olimpián, amelyen az ország képviselői indulhattak. Rióban öt sportoló képviseli az MTK-t.

A beszédek után köszöntötték a klub két atlétáját, a Rióban is induló Krizsán Xénia hétpróbázót, valamint Nguyen Anasztáziát, aki tagja volt az Eb-n országos csúcsot futott 4x100 méteres váltónak.

Mi épül?sportberuházások

Hírlevél

Hirdetés