2024.04.19, Péntek
Az M7-es és a nagykanizsai vasút védelmében írt ki közbeszerzést az OVF

Az M7-es és a nagykanizsai vasút védelmében írt ki közbeszerzést az OVF

magyarepitok.hu, kozbeszerezes.hu

2016.08.08. 16:25 - Hegedűs Gergely

A Marótvölgyi-csatorna helyreállításával teljessé válik a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszere.

Hirdetés

Országos Vízügyi Főigazgatóság kiírta a Marótvölgyi-öblözet rendezését célzó közbeszerzést. A Balaton dél-nyugati térségénél, a Kis-Balaton mellett megvalósuló projektet az indokolja, hogy a Marótvölgyi-csatorna környékén az ár- és belvíz veszélyezteti a Budapest-Nagykanizsa vasútvonalat, illetve az M7-es autópálya töltését és a 7. számú főutat.

 

Négy települést érint közvetlenül a beruházás

A gondot az okozza, hogy a medrek vízszállító képessége, kiépítettsége nem megfelelő, ezért a szivattyúzások általában nagyon hosszú ideig tartanak, és az esetleges kártalanításokkal együtt jelentős költségeket emésztenek fel. A cél a Marótvölgyi-csatorna megfelelő vízszállítási képességének helyreállítása.

A kiírás szerint az építési beruházás célja emellett a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer teljessé tétele, a még hiányzó Marótvölgyi Déli Belvízrendszer megvalósításával. A Főnyed, Sávoly, Somogysámson és Somogyzsitfa települések külterületén megvalósuló beruházásban szivattyúállások, vízbevezető műtárgyak, híd, csatornák és a hozzájuk kapcsolódó kisműtárgyak, földművek épülnek meg. A projektben többek közt megvalósul a főnyedi szivattyútelep rekonstrukciója és a Marótvölgyi-csatorna kotrása is, valamint csatorna és töltésépítés mintegy 6 kilométeren.

 

Részprojektek kizárva

A mostani kiírás a tervezői és kivitelezői feladatok ellátására egyaránt szól. A részajánlat tételét kizárták a közbeszerzésben a beszerzés tárgyának jellege miatt: a feladatok ugyanis egymásra épülnek, nem elválaszthatóak, emellett a projekt is drágulna a részekre bontással.

Mi épül?árvízvédelemOrszágos Vízügyi Főigazgatóság

Hírlevél

Hirdetés