2024.03.28, Csütörtök
Új tömbbel gazdagszik a százéves visegrádi kórház
(illusztráció)

Új tömbbel gazdagszik a százéves visegrádi kórház

MTI

2017.11.23. 14:06 - Antal Zsófia

A több mint 3 milliárd forintból felépülő diagnosztikai tömbben kórtermeket és éttermet alakítanak ki 2022-ig.

Hirdetés

A kormány 3,3 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórháznak az Egészséges Budapest Program keretében - közölte Hadházy Sándor a térség fideszes országgyűlési képviselője az egészségügyi intézményben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Visegrádon fel fog épülni egy új diagnosztikai tömb a főépület nyugati szárnyához kapcsolódva, ez a földszinten éttermet, az első emeleten pedig kórtermeket foglal majd magában, és egy új portaépület is kialakítanak. Hozzátette: a fejlesztés fő része a főépületben a konyhaüzem, a földszint és az első emelet egyes részeinek a felújítása. A beruházás 2018-2019-ben kezdődik meg és előreláthatólag 2022-re készül majd el.

Hadházy Sándor beszélt arról is, hogy a 2017-es költségvetésből a kormány forrást biztosított az intézmény ellátásának további bővítésére, orvostechnológiai eszközök vásárlására. Sikerült beszerezni egy endoszkópos tornyot, két kar- és lábtornáztató, négy csípő- és térdízület-mozgató, valamint két vállízület-mozgató készüléket, emellett az épület energetikai megújítására 50 millió forint áll még rendelkezésre.

Huszár Sándor főigazgató bemutatta a százéves visegrádi egészségügyi intézményt, és a rehabilitáció fontosságát hangsúlyozta, rámutatva arra: ha ez jól működik, akkor a várólisták csökkentését is eredményezheti.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésVisegrád

Hírlevél

Hirdetés