2024.03.19, Kedd
Négyemeletes új irodaházat kapott a szolnoki ügyészség
Google

Négyemeletes új irodaházat kapott a szolnoki ügyészség

MTI

2016.09.20. 12:47 - Antal Zsófia

Az 1300 négyzetméteres épület több mint félmilliárd forintból épült meg, az idei fejlesztési hullámban az ország további nyolc ügyészégi épületén végeztek beruházást.

Hirdetés

Átadták a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát kedden. A szolnoki építészek által tervezett irodaházat a budapesti HC Építő Kft. másfél év alatt építette fel, a beruházás 574 millió forintba került. Az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség új négyszintes épületében 1330 négyzetméteren negyven irodát, tömbösített irattárat és egyéb kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. A székház energiaigénye a hagyományos irodaházakéhoz viszonyítva mindössze 25 százalék, az épület akadálymentes. Az ügyészségen huszonöt ügyész, három alügyész, három fogalmazó és húsz adminisztratív munkatárs dolgozik.

forrás: blogszolnok.hu

Polt Péter legfőbb ügyész ünnepi beszédében kiemelte: a 21. század követelményeinek megfelelő, kiváló infrastruktúrával ellátott munkahely jött létre. Hozzátette, hogy ebben a költségvetési évben Szolnokon kívül Körmenden, Budapesten a Markó és a Maros utcában, valamint Szegeden, Mosonmagyaróváron, Jászberényben, Tiszafüreden és Nagykátán létesült vagy újult meg ügyészségi épület.

Az épületet kivitelező HC Építő Kft. (Hunép Capital-Bau Beruházó és Fővállalkozó Kft.) a debreceni Hunép Universal építőipari Zrt. fővárosi leányvállalata, legutolsó éves árbevétele nettó 1,9 milliárd forint volt.

Hunép Zrt.Mi épül?építőipari cégekSzolnokHC Építő Kft.iroda

Hírlevél

Hirdetés