2024.06.19, Szerda
A szegedi ruhagyárból születik a British Petrol szolgáltató központja

A szegedi ruhagyárból születik a British Petrol szolgáltató központja

mti

2016.12.06. 13:49 - Hegedűs Gergely

A nyolcmilliárdos beruházás még idén elkezdődik, és 2017 második felében már megnyílhat az új központ.

Hirdetés

Az egykori szegedi ruhagyár épületében alakítják ki a British Petrol új üzleti szolgáltatóközpontját. A tervek már készülnek az épület felújítására és a belső terek kialakítására, a munkálatok várhatóan még az idei évben elkezdődnek, és 2017 második felében fejeződnek be.

Az olajipari cég közleménye szerint a hosszú távú bérleti szerződés aláírásával új fázisba lépett a BP új, szegedi globális szolgáltató központjának szeptember végén bejelentett terve. A befektető Probart Kft. és a BP építészeti tervezőcsapata szorosan együttműködik majd az új központ kialakításánál.  

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szegedi szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakítják ki, amiből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány fedez.

A 2020-ra várhatóan 500 alkalmazottal működő irodába a cég jövő év végéig kétszáz dolgozót tervez felvenni. A BP 1991 óta van jelen Magyarországon, a budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. A fővárosi és leendő szegedi üzleti szolgáltató központ 13 nyelven biztosít széleskörű szolgáltatást a BP és ügyfelei számára. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél.

Mi épül?Szegediroda

Hírlevél

Hirdetés