2024.05.30, Csütörtök
Látogatóközponttal és interaktív információs pontokkal gazdagszik az Őrségi Nemzeti Park
orseginemzetipark.hu

Látogatóközponttal és interaktív információs pontokkal gazdagszik az Őrségi Nemzeti Park

MTI

2017.01.19. 17:08 - Antal Zsófia

Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren abból a 734 millió forintból, amelyet az Új Széchenyi Terv 2020 Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében nyert el a nemzeti park.

Hirdetés

Németh Csaba osztályvezető csütörtökön arról tájékoztatott: az idén januárban elinduló és a tervek szerint 2018 nyaráig megvalósuló projekt a nemzeti park területén lévő Natura 2000 terület értékeinek bemutatását célozza.

A projekt célja, hogy mind a terület lakossága, mind az odalátogatók megfelelő ismereteket kapjanak a terület kijelölésének indokairól, természeti értékeiről, a kijelölés alapjául szolgáló fajokról és élőhelyükről, azok további védelméről, valamint a közös munkát támogató pénzügyi lehetőségekről.

A fejlesztés részeként interaktív ismeretterjesztő eszközöket telepítenek a Vas megyében fekvő Natura 2000 területekhez közeli településeken, művelődési házakban. A művelődési házak és egyéb közösségi szolgáltató terekre alapozva információs pontok hálózatát hozzák létre, ahol fotó- és rajzpályázatokat, természetismereti vetélkedőket is szerveznek. Az igazgatóság a 2018 nyaráig megvalósuló projekt segítségével azt szeretné tudatosítani, hogy a térség életminősége alapvetően függ a lakókörnyezetben található védett és Natura 2000 területek állapotától.

Mi épül?látogatóközpontKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)Őriszentpéter

Hírlevél

Hirdetés