2020.10.29, Csütörtök
A Kötiviép’B újítja fel a Keleti-főcsatorna létesítményeit

A Kötiviép’B újítja fel a Keleti-főcsatorna létesítményeit

magyarepitok.hu

2017.02.06. 09:43 - Hegedűs Gergely

A beruházásban többek közt megszüntetik a csatorna torkolatánál kialakult feliszapolódást, ezzel helyreáll a vízszállítási kapacitás.

Hirdetés

A KÖTIVIÉP'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. nyerte a Keleti-főcsatorna létesítményeinek felújítására kiírt közbeszerzést. A TED-en közzétett hirdetmény szerint a szolnoki cég nettó 2,26 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt beruházás többek közt tartalmazza a

  • a csaknem 100 kilométeres csatorna torkolati szakaszán a feliszapoltság megszüntetését, illetve hordalék- és uszadékterelést,
  • a csatorna beeresztőzsilipének a rekonstrukcióját,
  • a csatorna balmazújvárosi és hajdúszoboszlói bukójának az átépítését,
  • illetve bakonszegi vízleadó műtárgyának átépítését.


Ez indokolja a fejlesztést

A tivizig.hu a Keleti-főcsatorna felújításáról korábban azt írta, a fejlesztést a Komplex Tisza-tó Projekt keretében hajtják végre. A csatorna torkolati szakaszán a feliszapolódás eltávolításával helyreállítják a másodpercenként 60 köbméteres vízszállítási kapacitást. A balmazújvárosi bukó felújításával megteremtik a biztonságos üzemelés feltételeit, ezáltal lehetővé válik a szükséges vízmennyiség továbbvezetése.

A balmazújvárosi bukó (fotó: tivizig.hu)

A rossz műszaki állapota miatt csökkentett kapacitással üzemelő bakonszegi vízleadó műtárgy helyén korszerű zsilipes műtárgy épül. Ezzel biztosítható a kívánatos másodpercenként 10 köbméteres vízhozam továbbvezetése a Körös-völgybe, továbbá javítható a vízminőség.

A szolnoki székhelyű Kötiviép'B Kft.-t 1997-ben alapították, meghatározó vízépítő vállalatként számos hazai település vízközmű hálózatát építette meg. Legutóbbi éves árbevétele 10,5 milliárd forint volt, 98 főt foglalkoztat.

Mi épül?építőipari cégekvízgazdálkodásKötiviép'B Kft.

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés