2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Rekonstruálják az Országház Delegációs termét
tarnokhir.hu

Rekonstruálják az Országház Delegációs termét

parlament.hu

2017.02.20. 10:27 - Antal Zsófia

A díszes üvegablakairól is híres konferenciatermet több mint 500 millió forintból állítják helyre, a restaurálási munka érinti a karzatot, a bútorozást és az elektromos rendszereket is.

Hirdetés

Kezdődik az Országházban található Delegációs terem felújítása az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal által kiadott engedélynek megfelelően. A terem ma kisebb konferenciák és díjátadók helyszínéül szolgál, ám az Osztrák-Magyar Monarchia fennállásának idején a magyar képviselőkből és főrendekből álló bizottság tagjai itt vitatták meg a birodalom közös ügyeit, a külügy, a hadügy, és a pénzügy gondolatait.

Az Országgyűlési Hivatal által meghirdetett rekonstrukciós munkát három cég, a pomázi Belvárosi Építő Kft. és TERV-N Kft., valamint a budapesti MentArtis Kft. végzi el közös ajánlat alapján, 513,2 millió forint értékben. Ajánlatot tett még a CLH Hűtés,- és Klímatechnikai Kft. és a Budai Műemlék Felújító Kft. közösen, valamint a Fővárosi Építő Zrt. önállóan.

A nyertes ajánlattevők feladata:

  • a terem építészeti, épületgépészeti és erősáramú felújítása,
  • az eredeti beépített bútorozás rekonstrukciója,
  • restaurálási feladatok elvégzése,
  • gyengeáramú elektromos rendszerek kiépítése,
  • a kivitelezési munkák teljesítése utáni 2 év időtartama alatt karbantartási és szivárgásvizsgálati szolgáltatások nyújtása.

A Delegációs terem területe 190 négyzetméter, ám a felújítás összesen 620 négyzetméteren történik, mert a munka a főemelet mellett érinti az alagsort, a karzatot és a padlást is.

műemlékfelújításMi épül?építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés