2024.03.19, Kedd
Technológiai fejlesztéssel növeli versenyképességét az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén
Az ACÉLHIDAK Kft. apostagi gyártócsarnoka Fotók: Bóka Attila/ACÉLHIDAK Kft.

Technológiai fejlesztéssel növeli versenyképességét az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén

ACÉLHIDAK Kft.

2022.10.07. 11:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A támogatás növeli a vállalkozás komplex acélszerkezet-gyártási tevékenységének hatékonyságát.

Hirdetés

Acélszerkezet-gyártó kapacitását és termékpalettáját is bővítheti az ACÉLHIDAK Kft. a GINOP Plusz-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című konstrukció keretében elnyert 177 millió forint feltételesen vissza nem térítendő pályázati forrásnak köszönhetően.

A „Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő technológiai fejlesztés az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén” elnevezésű projekt az Európai Unió feltételesen vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

A 253 millió forint összköltségű projekt során megvalósuló géppark-fejlesztés eredményeként az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén

növelni tudja gyártási kapacitását, gyorsabbá teszi az előkészítési, gyártási és minőségellenőrzési munkafolyamatot, így növeli a vállalkozás komplex acélszerkezet-gyártási tevékenységének hatékonyságát és hozzáadott értékét.

Pályázati forrásból beszerzett fúró-maró gép használat közben Fotók: Bóka Attila/ACÉLHIDAK Kft. 

A géppark bővítése mellett szervezetfejlesztés és munkavállalói képzés is megvalósul

A projekt keretében

  • bakdaru,
  • hidraulikus mozgató rendszer,
  • akkumulátor működtetésű nyomatékkulcsok,
  • hegesztőgépek,
  • fúró-maró gép,
  • mágnestalpas fúrógépek,
  • filmelőhívó automata,
  • radiográfiai röntgenvizsgáló,
  • ultrahangos hibakereső készülék,
  • nagy pontosságú, 3D-s mérőműszer,
  • rakodógép
  • és laptopok beszerzése valósul meg.

Az ACÉLHIDAK Kft. apostagi fióktelepén a géppark bővítése mellett szervezetfejlesztés és munkavállalói képzés is megvalósul annak érdekében, hogy a megrendelők igényeit a lehető legmagasabb hozzáadott értékű termékekkel és szolgáltatásokkal elégítsék ki. A fejlesztés részeként az apostagi gyártócsarnokra napelem-rendszert is telepítenek, amely fenntarthatóbbá és költséghatékonyabbá teszi az üzem működését.

Horváth Zoltán, ACÉLHIDAK Kft., ügyvezető (balra) és Bóka László, ACÉLHIDAK Kft., ügyvezető (jobbra)

Legmodernebb eszközök költséghatékony beszerzéssel

Az új eszközök a legmodernebb technológiát jelentik a fémszerkezet-gyártás terén. Beszerzésük – a termékpaletta bővítésével és a saját belső minőségellenőrző labor létrehozásával együtt – költséghatékonyabbá teszi a működést, így növeli a cég versenyképességét és lehetővé teszi új partnerek kiszolgálását.

A magyar tulajdonú, 2016-ban alapított ACÉLHIDAK Kft. középnehéz és nehéz acélszerkezetek – elsősorban hidak és egyedi daruszerkezetek – gyártásával és helyszíni szerelésével foglalkozik, kiegészítve a kapcsolódó mérnöki szolgáltatásokkal. Összes gyártóterülete több mint 5300 négyzetméter.

 „Az ACÉLHIDAK Kft. által gyártott acélszerkezetek a kezdetektől megjelennek az ország legjelentősebb acélszerkezeti projektjein, legyen szó közúti hidakról, vasúti hidakról, gyalogos és kerékpáros hidakról vagy speciális daruszerkezetekről. Nemcsak a csepeli és apostagi gyártócsarnokokban, hanem a külső projekthelyszíneken is azon dolgoznak, hogy a megbízásokat kiváló minőségben teljesítsék” – mondta a cég ügyvezetője az október 7-én tartott projektindító rendezvényen. „A GINOP Plusz-1-2-1-21. konstrukció példátlan támogatást jelent egy kkv számára, hiszen lehetőséget biztosít a legmodernebb eszközök költséghatékony beszerzésére” – tette hozzá Bóka László.

Iparági hírekAcélhidak Kft.GINOPtámogatásApostagacélszerkezet gyártástechnológia

Hírlevél

Hirdetés