2024.09.17, Kedd
Megvan a Posta új ecseri logisztikai központjának fejlesztője
Illusztráció

Megvan a Posta új ecseri logisztikai központjának fejlesztője

mti

2024.09.12. 16:47 - Szabó Ákos

Várhatóan 2025 utolsó negyedévére készül el a zöldmezős beruházás.

Hirdetés

A Waberer's International Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, a WPL-Log Zrt. nyerte meg a Magyar Posta új csomaglogisztikai központjának fejlesztésére kiírt tendert - közölte a cégcsoport csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint 8,3 hektáros területen, Ecser Nyugati Ipari Parkjában épül meg a modern Posta-központ. A zöldmezős beruházásban egy megközelítőleg 25 ezer négyzetméter összterületű, a legkorszerűbb megoldásokkal felszerelt és magas energiahatékonyságú raktárközpontot hoz létre a Waberer's Csoport leányvállalata.

A csomaglogisztikai központ átadása a tervek szerint 2025 negyedik negyedévében várható.

 

Új területre lép a Waberer's

A közlemény idézte Barna Zsoltot, a Waberer's International elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta: a Magyar Posta mostani megrendelése kulcsfontosságú a cégcsoport számára. Az idei második negyedévben jelentették be, hogy elindul saját logisztikai ingatlanfejlesztési üzletáguk, amely a szóban forgó fejlesztésnek köszönhetően a korábban tervezettnél hamarabb növekvő pályára állhat.

A Waberer's célja az új üzletággal, hogy saját raktárlogisztikai infrastruktúrájának bővítése mellett a cégcsoporton kívüli, egyedi igényeknek megfelelő logisztikai központokat is fejlesszen, és azokat bérleti vagy adásvételi konstrukcióban hasznosítsa

- ismertette Barna Zsolt.

 

Így fejleszti a Posta a csomagkezelést

A Magyar Posta küldött közleményében rámutatott, hogy a posta a csomagvolumen növekedésére reagálva az elmúlt években folyamatosan fejlesztette országos csomagfeldolgozó hálózatát: csaknem 20 telephelyen alakított ki új, automatizált szállítópályával támogatott regionális csomaglogisztikai üzemeket, amelyek a mostani beruházással egy központi csomagfeldolgozóval is gazdagodnak. A Magyar Posta Zrt. több piaci szereplőt megvizsgált, amelyek közül 5 ajánlattevővel meghívásos társasági eljárást folytatott le.

Mi épül?Waberer'sWPL-Log Zrt.Ecserlogisztikai központlogisztikazöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés