2024.04.16, Kedd
Új üzemmel és új termékkel fejlesztett a Szentkirályi
(fotó: cdn.brandtrend.hu)

Új üzemmel és új termékkel fejlesztett a Szentkirályi

mti

2017.05.12. 13:15 - Hegedűs Gergely

A kékkúti üzemcsarnokkal a cég termelése 15 százalékkal nő, az ízesített ásványvíz bevezetésével pedig 50-60 százalékosra bővülhet a piaci részesedése.

Hirdetés

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz egy 2,6 millió eurós beruházás eredményeként szirupkeverő üzemet avatott kékkúti telephelyén. Az új gyártóegységben új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő.

A vállalat 110 éves fennállása alkalmából rendezett üzemcsarnok avató rendezvényen Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke elmondta, a beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a cég termelése. Az önerőből történt beruházás célja a márka piaci erősítése. A jelenlegi 38 százalékos magyarországi piaci részesedést 50-60 százalékosra szeretnék bővíteni az ízesített ásványvíz bevezetése révén.

Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője kifejtette: az üzemavatáson további öt évre meghosszabbítják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóságával az együttműködést, melynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozónak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt - közölte az ügyvezető.

Mi épül?üzemépítésélelmiszeriparKékkút

Hírlevél

Hirdetés