2024.04.20, Szombat
Kecskemét legnyugatibb városrésze nyer új útkapcsolatot az M5-ös autópályához

Kecskemét legnyugatibb városrésze nyer új útkapcsolatot az M5-ös autópályához

magyarepitok.hu

2023.04.06. 10:01 - Hegedűs Gergely

A Colas kivitelezésében hamarosan elkezdődnek a munkálatok: 2,2 km hosszan történik közútfejlesztés, mely részben új útszakasz kiépítését jelenti.

Hirdetés

Már folynak az előkészítő munkálatok Hetényegyháza térségében, amely által a megyeszékhely legnyugatibb városrésze és az M5-ös autópálya között épül ki közúti kapcsolat. 

A Colas Zrt. kivitelezésében megvalósuló beruházásban mintegy 2,2 km hosszan történik közútfejlesztés: ez részben új útszakasz kiépítését, részben a meglévő aszfaltút 4 méterről 6 méterre történő szélesítését és megerősítését tartalmazza.

A kecskeméti önkormányzat közleménye szerint a fejlesztéssel érintett területen a régészeti feltárási és egyéb területelőkészítési feladatok már részben megvalósultak. Május közepéig a kivitelező szakaszosan veszi át a területet az építési/felújítási feladatokhoz, a munkák addig párhuzamosan folynak. A munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.


Egy új kerékpárút is létesül

A Hetényegyháza közvetlen autópálya kapcsolatát megteremtő projektben sor kerül egy új csomópont kiépítésére is a meglévő, jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utca burkolatától a temetőig (az alábbi térképen zölddel jelölt terület), több mint 500 méter hosszúságban önálló, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút létesül. Az út teljes szakaszán kétirányú forgalmi rend kerül bevezetésre, a csapadékvíz elvezetésére pedig kétoldali szikkasztó földárok épül.

A fejlesztés jelentőségeként a közlemény a város déli gazdasági övezetének egyszerűbb megközelíthetőségét jelöli meg, valamint az 5218-as számú Kecskemét-Kerekegyháza összekötőút tehermentesítését, amelyen Hetényegyháza is fekszik.

Az összegzésből az is kiderül, hogy a kecskeméti önkormányzat a TOP keretében 1,937 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a projekt megvalósítására. A támogatás mértéke 100 százalékos.

ÚtépítésColasHetényegyházaM5-ösKecskemét

Hírlevél

Hirdetés