2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Letették Sátoraljaújhely négycsillagos szállodájának alapkövét
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt, grafikák: etdr.gov.hu

Letették Sátoraljaújhely négycsillagos szállodájának alapkövét

magyarepitok.hu, mti

2024.06.04. 15:11 - Szabó Ákos

A Rákóczi Tábort bővítő beruházás a vár közelében épül meg.

Hirdetés

Áprilisban már beszámoltunk a Sátoraljaújhelyre tervezett új turisztikai beruházásról, egy ötvenszobás, négycsillagos hotelről, melyet 2650 négyzetméter alapterülettel fognak felépíteni. A szállodához szaunákkal, medencével, pezsgőfürdővel, sószobával ellátott wellnessrészleg is kapcsolódik majd. Az épület tetőszintjén skyteraszt is ki fognak alakítani.

 

 

Most a nemzeti összetartozás napjának alkalmából tartott ünnepélyes rendezvényen tették le a háromemeletes épület alapkövét, mely a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont bővítésével jön létre. A szálloda a Sátor-hegy oldalán a magyar kormány támogatásával épül meg és várhatóan jövő októberben készül el.

 

Szerte a Kárpát-medencéből érkeznek diákok a Rákóczi Szövetség táboraiba

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen elmondta, a nemzeti összetartozás napján a trianoni határokon kívül, Európában és valamennyi kontinensen "a világ magyarsága lélekben az emlékezésben, a fájdalomban és a megmaradás felett érzett büszkeségben újraegyesül".

 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Szamosvölgyi Péter polgármester és Csiki Barna építész (j-b) elhelyezi a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontot kiegészítő négycsillagos wellness szálloda alapkövét

 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntőjében pedig kifejtette, a nemzeti összetartozás napján több mint ezer Kárpát-medencei magyar középiskolás képviseli a Rákóczi Táborban a szövetség közösségét. Hozzátette, a szövetség táboraiba idén nyáron mintegy 15 ezer diákot és tanárt várnak "itthonról és külhonból egyaránt".

 

 

Mi épül?Sátoraljaújhelyszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés