2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A bölcsészkarral folytatódik a Pécsi Tudományegyetem átfogó fejlesztése
maps.google.com

A bölcsészkarral folytatódik a Pécsi Tudományegyetem átfogó fejlesztése

magyarepitok.hu

2017.06.02. 10:02 - Antal Zsófia

A BTK 425 millió forintos felújítási programja a történet- és társadalomtudományi épület tetőrekonstrukciójával indult.

Hirdetés

Megkezdődtek a Modern városok programhoz kapcsolódó felújítási munkálatok a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) is - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény kedden.

A kar Rókus utcai campusában található M épület tetőrekonstrukcióját 40 millió forintból végzi a paksi DC Dunakom Plusz Kft. Az M épület ad otthont a PTE történettudományi intézetének, a társadalomtudományi könyvtárának és a társadalmi kapcsolatok intézet két tanszékének: a közösségi és szociális tanulmányok, valamint a néprajz - kulturális antropológia tanszéknek is. A bölcsészettudományi kar átfogó fejlesztésére több mint 425 millió forintot fordítanak.

„A PTE legnagyobb létszámú és széles képzési portfólióval rendelkező karának népszerűsége a magyar és a külföldi hallgatók körebén az elmúlt években tovább erősödött. A jelenleg is meglévő pszichológia, a politológia és az anglisztika képzéseken közel 100 fővel növeljük a külföldi hallgatói létszámot, ezen túl újonnan induló szakokkal további 200 fős emelkedést prognosztizálunk 2020-ig” – mondta el dr. Bereczkei Tamás dékán az induló fejlesztés kapcsán.

A PTE-nek a program keretében 24 milliárd forintos forrás nyílt meg az egyetem versenyképességének javítására, az idegen nyelvű oktatás és szolgáltatás fejlesztésére, a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére és a kutatási képesség erősítésére - közölték korábban. A PTE május végén számolt be arról, hogy elindult a gyógyszerésztudományi kar 450 millió forintos átfogó fejlesztése, amelynek eredményeképpen új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel és közösségi terekkel gazdagodik a kar.

Mi épül?építőipari cégekModern városok programPécsPécsi Tudományegyetemtetőfelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés