2024.07.20, Szombat
Megújult terekkel és külsővel várja ez a bükfürdői hotel a wellness és a golf szerelmeseit
Fotók: Greenfield Hotel Golf & Spa

Megújult terekkel és külsővel várja ez a bükfürdői hotel a wellness és a golf szerelmeseit

magyarepitok.hu

2022.10.29. 15:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A nagyszabású felújításról többek között a HÉP Csoport - Horváth Építőmester Zrt. gondoskodott.

Hirdetés

A Greenfield Hotel Golf & Spa a gyógyító forrásairól híres nyugat-magyarországi termálrégió szívében helyezkedik el, Bükfürdőn. A wellness és a golf meghatározó részét képezi a szálloda szolgáltatásainak, ahol a közelmúltban nagyszabású felújítás zajlott le a HÉP Csoport - Horváth Építőmester Zrt. közreműködésével.

A többlépcsős felújítás egyik nem titkolt célja, hogy a Hotel stars követelményeinek megfelelve 4* Superior minősítést kapjon a szálloda komplexum. A korszerűsítés mellett fontos szempont volt a teljesen új, modern arculat kialakítása, figyelembe véve a hazai és külföldi vendégigényeket.

A képre kattintva galéria nyílik. Fotók: Greenfield Hotel Golf & Spa

Jelentős felújítás ért véget

A felújításlánc III. üteméért a Horváth Építőmester Zrt. felelt, melynek során

megújult az összes korábbi ütemben fel nem újított vendégforgalmi tér és közlekedő, a bár terasz, a földszinti wellness részleg, az alagsorban kialakítottak egy teljesen új Spa&Harmony részleget, megújultak a szobai szintek, melyekkel szorosan összefüggött a homlokzatfelújítás, továbbá új élményelemként kialakítottak egy csúszdatornyot is.  

A munkaterületet 2021. tavaszán vette át a generálkivitelező. A Covid-járvány miatti lezárások és korlátozások után a hotel részben felújítva ugyan, de megnyitotta kapuit a wellnessre vágyó vendégek előtt, ezzel nem kevés organizációs kihívást okozva a kivitelezést végző szakembereknek.

A pandémia negatív hatásai és az időközben kialakult háborús helyzet dacára október végén teljesen befejeződött a megújulás. A hotel szolgáltatásai egy - alagsor-földszint-3 emelet és tetőtér elosztású - épületben és az azt körülvevő külső területen kaptak helyet.

Egy új galéria szintet és új alumínium homlokzati üvegportálokat is kapott a medencetér

A földszinti wellness területén az akár külsős vendégeket is fogadó új recepciótól indul a III. ütemben megvalósult felújítás. A recepciótól a wellness és a medencetér irányába haladva kondicionáló termeket alakítottak ki új „Beauty” részleggel. Itt kapott helyet a fodrászat, a shop, a különböző szépészeti szolgáltatásokat nyújtó helyiségek, valamint az új öltözők is.

Az öltözőkön tovább haladva a megújult Snack bar és a télikert helyiségek találhatók. Ezen térből nyílik a megújult és kibővült szaunavilág és a medencetér. A szaunavilágban csupán a merülőmedence maradt meg - bár újraburkolták, hogy illeszkedjen az új színvilágba –, illetve a gőzkabin.

Újonnan kialakítottak két új vizesblokkot, egy kisebb és egy nagyobb finnszaunát, egy sóterápiás helyiséget, egy bio– és fényszaunát, egy infraszaunát és megújultak a pihenőterek is. Létrehoztak továbbá több, különálló zuhanycsoportot és egy jégkutat is.

Szintén a télikertből nyílik a medencetér, ahol a meglévő úszó- és élménymedencéket felújították és újraburkolták. A legnagyobb medence új funkciót kapott, ugyanis három részre osztották, így maradt egy úszómedence rész, kialakítottak benne egy új élménymedencét és itt kapott helyet a csúszdatorony fogadómedencéje is.

A medencéken és burkolatokon kívül megújult a komplett álmennyezet és új homlokzati üvegportálokat is kapott a medencetér. A nagy belmagasságot kihasználva kialakítottak egy ragasztott fatartó szerkezetből épült galériaszintet, ahol a vendégek nyugágyakon pihenhetnek.

Az új pihenőszint elemeinek épületbe való juttatása és összeszerelése jelentős kihívást okozott a kivitelezőnek, ugyanis a tetőszerkezet megbontása nélkül és a galéria egy része alatt elhelyezkedő medencék felett hajtották végre a feladatot.

Csúszdatorony 70 méteres csúszdával és számos élményelemmel

A földszinti wellness nyújtotta szolgáltatásokon túl igénybe vehetik az újonnan kialakított, alagsori Spa & Harmony részleget és a felújított massage kezelőket.

Az új wellness részlegben helyet kapott egy orvosi kezelő, több új vizes blokk, épített mozaikburkolatos jacuzzi, egy kőszauna, egy fényszauna, egy sószoba, több élményzuhanyzó és egy különleges Kurland Sabbia-Med® napozószoba. A filmek szerelmeseinek továbbá egy moziszoba is épült.

Az alagsori wellness másik része a kezelő rész, ahol nemcsak a 6 darab kezelőhelyiség újult meg, hanem az iszapkezelő is, ahol egymástól elszeparálva két vendég is élvezheti az iszap jótékony hatásait.

A wellness rész külső területén megújult a gyermekjátszótér, illetve a kiúszós kültéri medence masszázs zuhannyal, pihenővel és a teljes belső udvar új gyepszőnyeget kapott.

A külső medence szomszédságában helyezték el a hotel életében is újdonságnak számító csúszdatornyot, mely a maga négy emeletével, hatalmas üvegfelületeivel és a több mint 70 méteres csúszdájával tornyosul az épületkomplexum felé. A csúszda számos élményelemet kapott - szín, fény, interaktív elemekkel. A toronyba való bejutás a korábban említett fogadómedencének is helyet adó medencetérből lehetséges az újonnan kialakított nyaktagi részen keresztül.

Nagy gonddal alakították ki és tették egyedivé a szobákat

A III. ütem következő részeként 207 darab szállodaszoba esett át a felújításon, melyek egy része több helyiségből álló lakosztály vagy éppen a connecting szobákkal ellátott, nagycsaládosokra szabott pihenőegység.

A szobák esetében különösen nagy gondot okozott a kivitelezőnek a részlegesen megkapott munkaterület, ugyanis az épület egyik szárnyában a vendégek pihentek, a másik szárnyban pedig a bontás, majd az újjáépítés zajlott.

A szobákban új padlószőnyeg került a régi helyére, szintenként más és más színben és egyedi, printelt mintában a megrendelő igényei szerint, egyenesen Olaszországból. Új tapétát vagy selyemfényű latex festést használtak mindenhol. Új giszkarton előtétfal is készült, melyben új, LED háttérvilágítású designer ágyfejvég is helyet kapott. Minden egyes szobát teljesen új bútorokkal, fali és asztali lámpákkal látták el.

Miután a hotel golfozási lehetőséget is biztosít, kedveskedve a játék szerelmeseinek, egyedi „golf mintájú” szőnyeggel ellátott, golfpályára néző szobákról is gondoskodtak.

Megújult a 3 darab akadálymentes szoba is, újragondolva a kialakításokat, hogy azok a kerekesszékes vendégek számára jobban használhatóak legyenek. A szobai szintekhez tartozó vendégforgalmi terek is új szőnyegburkolatot és festést kaptak, szintén megkülönböztetett padló színvilággal.

A szobák felújításával szorosan összefüggött, ezáltal hasonló ütemezésben készült a homlokzat felújítása. Itt kicserélték az összes homlokzati nyílászárót. A régi elavult fa nyílászárók helyére új, energetikai követelményeknek is megfelelő műanyag és alumínium nyílászárókat építettek be.

A nyílászáró csere után a homlokzat és a korlátok újrafestése következett, majd a mészkőburkolatok takarítása és szükségszerű cseréje. Megújultak a teraszok és az épület mészkőlábazata.

A III. ütem során részben teljesen új épületgépészetet és elektromos hálózatot alakítottak ki, viszont ez nem volt mindenhol indokolt, így azok a szükséges felújítás után tovább szolgálnak az épületkomplexumban. Kihívást jelentettek azonban azok az esetek, amikor az újonnan kialakított hálózatot bele kellett integrálni a meglévő-megmaradó hálózatba, vagy éppen bekötni az épületfelügyeleti rendszerbe.

A kihívások és nehézségek ellenére egy újabb sikeres megvalósítást tudhat maga mögött a HÉP Csoport - Horváth Építőmester Zrt.

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Bükfürdőszállodafelújítás

Hírlevél

Hirdetés