2024.04.19, Péntek
Inkubátorházzal, tornateremmel és kerékpárúttal fejleszt Maroslele
(fotó: google maps)

Inkubátorházzal, tornateremmel és kerékpárúttal fejleszt Maroslele

promenade.hu

2017.06.29. 14:08 - Hegedűs Gergely

A Szeged közeli községben zöldségfeldolgozót, gyümölcsszárítót és hűtőházat is építenek, energetikai felújítást kap a községháza, több utcában járdák és csatornák jönnek létre.

Hirdetés

Több mint egymilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a Csongrád megyei Maroslelén – adta hírül a promenade.hu. A Szeged és Makó között fekvő 2000 lakosú település a fejlesztések egyik részéhez 820 millió forintos támogatást nyert el. Ebből a forrásból az alábbi projektek valósulnak meg:

  • megépül a Makó és Hódmezővásárhely közötti mintegy 30 kilométeres kerékpárút maroslelei szakasza, melynek munkái júliusban megindulnak;
  • a polgármesteri hivatal melletti régi épület bontása után a hivatal új szárnyat kap, ahol a körzeti megbízotti iroda és a takarékszövetkezet kap helyet;
  • energetikai szempontból korszerűsítik a könyvtárat és a községházát;
  • a helyi iparterületen augusztustól elkezdődik egy inkubátorház és egy hűtőház építése;
  • emellett aprítéktárolót, zöldségfeldolgozót és gyümölcsszárítót is kialakítanak;
  • a község utcáiban több helyen járdák, vízelvezető árkok, csatornák épülnek.

Külön forrás áll rendelkezésre a maroslelei iskola számára: ebből egyrészt megújul az épülete, másrészt egy 300 millió forintos projektben új tornacsarnokot létesítenek az udvarán. Utóbbihoz nem volt elegendő hely az iskola területén, ezért a szomszédban lakó ingatlantulajdonos térítésmentesen felajánlotta a megépítéséhez szükséges területet.

Mi épül?kerékpárútMaroslele

Hírlevél

Hirdetés