2024.03.28, Csütörtök
Minden korosztálynak kedvez a Komlón tervezett közterület fejlesztés
komloiujsag.hu

Minden korosztálynak kedvez a Komlón tervezett közterület fejlesztés

MTI, komloiujsag.hu

2017.07.05. 13:40 - Antal Zsófia

Jelentős, 580 millió forintos ráfordítással átalakul a Baranya megyei település egyik központja, ahol park, játszótér és új parkolók alakulnak ki.

Hirdetés

Teljesen átalakítják Komló egyik közlekedési központját a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott 580 millió forintos beruházással - közölte a mecseki város önkormányzata. A fejlesztésnek köszönhetően a Kökönyös városrészben található Petőfi téren nagyobb zöldfelületet és a barátságosabb környezetet hoznak létre, valamint új forgalmi rendet és több parkolóhelyet is kialakítanak. Utóbbit a téren kívül, mert oda már csak az ott lévő üzletek tulajdonosai hajthatnak majd be.

„A téren megszüntetjük az átmenő forgalmat, és a régóta nem üzemelő nyilvános WC-k helyére esővíztartályokat építünk. Az összegyűjtött csapadékkal egy öntözőrendszer segítségével a tér új zöldfelületeit locsoljuk majd” – számolt be a tervekről a Komlói Újságnak Polics József polgármester.

A fejlesztés a Petőfi tér közvetlen környezetére is kiterjed: felújítják és bővítik a Móricz Zsigmond utca és a Mikszáth Kálmán utca közötti játszóteret, ahol egy minden korosztály igényeit kielégítő, pihenésre és szórakozásra is alkalmas parkot hoznak létre. A park mellett a két utcát is felújítják az alattuk húzódó közművekkel együtt, és a projekt érinti a Móricz Zsigmond utca túloldalán lévő teniszpályákat is.

A projekt támogatási szerződését a napokban írták alá, a város hamarosan kiírja az első közbeszerzéseket a tervezési munkákra.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)parkolókközterekKomlóközpark

Hírlevél

Hirdetés