A Nádudvari több mint egymilliárd forintból bővítette üzemét, amellyel a növekvő vásárlói igényeket igyekszik kiszolgálni.
Szerdán Nádudvaron átadták a Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,1 milliárd forintos beruházását. A fejlesztéshez a cég 553 millió forint támogatást kapott a Nemzetgazdasági Minisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatás Programjából.
A társaság az összegből 500 négyzetméterrel bővítette a panírüzemét, ide új technológiát is vásároltak. Emellett a húsüzem alapterülete 600 négyzetméterrel nőtt, és egy új hűtőházat is kialakítottak. Az újonnan beállított gyártósorokkal a cég növelni tudja termelését, szélesíteni termékkínálatát és a fokozott élelmiszerbiztonsági elvárásoknak is képes megfelelni. A fejlesztésekkel harminc új munkahelyet teremtettek, így már több mint 300 dolgozót alkalmaznak.
Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója közölte: a tíz éve működő vállalkozás fél év alatt valósította meg a beruházást. A kapacitásbővítés a növekvő vásárlói igények kielégítését szolgálja, a társaság 2007-es 1,8 milliárdos árbevétele 2016-ra elérte a 7,4 milliárd forintot – tette hozzá.
A dél-balatoni borászat projektjén került először beépítésre az egyedülálló méretekkel rendelkező, 8,3 méter magas Leier kéregfal, amely azóta a Leier kapacitásbővítésének köszönhetően már elérhető az akár 10,3 méteres falmagasságban is.
A Lecpes Kft. munkájával a megyeszékhely belvárosának közelében alakítanak ki rekonstrukcióval, valamint a korábbi építészeti koncepcióhoz illeszkedő új épületrésszel szociális intézményt, a beruházás az ütemterv szerint halad.
A Layher különböző rendszerelemeinek jó kombinálhatósága és az Allround rendszer rugalmassága nélkül a projekt megvalósítása lehetetlen küldetés lett volna.