2024.03.28, Csütörtök
Többfunkciós sportcsarnokként éledt újjá Kecskemét régi uszodája
Mercedes KA (facebook.com)

Többfunkciós sportcsarnokként éledt újjá Kecskemét régi uszodája

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.08.29. 14:42 - Antal Zsófia

A Mercedes-Benz kosárlabda akadémiájának új csarnoka helyi vállalatok munkájából született meg, önkormányzati és TAO forrásokat egyaránt felhasználva.

Hirdetés

Átadták a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia új, multifunkcionális sportcsarnokát kedden. A csarnokot 791 millió forintból a régi városi uszoda épületéből alakították ki, TAO-támogatással, valamint harminc százalék önkormányzati forrásból.

Ivkovicsné Béres Tímea, a kosárlabda akadémia igazgatója elmondta: a 2011-ben bezárt, leromlott állapotú, használaton kívüli uszodaépületből három év alatt született meg a sportcsarnok, benne három sportpályát, egy center- és két gyakorló pályát, valamint öltözőket és irodákat alakítottak ki. Az épületen kívülről nem változtattak, mivel ipari műemlékké nyilvánították.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy a projekten kizárólag kecskeméti cégek dolgoztak. A terveket az Építészműhely Kft. készítette el, míg a bontási, magasépítési, felújítási, átalakítási munkák a Lecpes Kft. nevéhez fűződnek. Szintén az ő feladatuk volt a gépészeti, elektromos és gyengeáramú szerelési munkák elvégzése. A sportcsarnok mellett elkészült egy kültéri, kosárlabdapalánkkal ellátott pálya is, amit a KIK-FOR Kft. kivitelezett.

 

A kosárlabda mellett számos sportág és egy múzeum is helyet kap az épületben

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) Kecskemét polgármestere felidézte: az 1968-ban felépült városi uszoda Közép-Európa első 50 méteres fedett uszodája volt. A sportcsarnokká alakított létesítményt nemcsak a kosárlabdázók használják majd, hiszen itt kapnak helyet a vívók, és egyéb sportágak számára is nyitva áll az épület. A tervek szerint hamarosan egy sportrelikviákat kiállító múzeumot is megnyitnak.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen kiemelte: az országban működő tizenhárom kosárlabda-akadémia hét-nyolc évvel ezelőtti 22 ezer igazolt versenyzői létszáma mára több mint 60 ezerre nőtt. Idén a sportegyesületek és klubok 12 milliárd forint értékben igényeltek társasági adóból létesítményfejlesztéshez támogatást, csak a szövetség 150 tornatermet és több mint 10 sportcsarnokot épített vagy újított fel.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ötödik szezonját kezdi szeptemberben. A megalakulása óta eltelt évek alatt a szervezett keretek között, rendszeresen kosárlabdázó sportolói létszámot megduplázta, így keretei között 600 fiatal sportol.

Mi épül?építőipari cégekKecskemétTAOsportberuházásoksportcsarnokLecpes Kft.

Hírlevél

Hirdetés