2024.03.28, Csütörtök
Termelői piaccal és strandfejlesztéssel újít Révfülöp

Termelői piaccal és strandfejlesztéssel újít Révfülöp

veol.hu, welovebalaton.hu

2017.11.27. 09:41 - Hegedűs Gergely

A Balaton-parti település emellett átépülő szabadtéri színpaddal és útfelújítással növeli turisztikai vonzerejét.

Hirdetés

Egymással párhuzamosan futó jelentős fejlesztésekről számolt be a révfülöpi polgármester a veol.hu-nak. A Balaton északi partján fekvő település megújította egyik fő attrakcióját: befejeződött a Szigeti strand részleges kotrása, valamint homokozása. Ezután a település ütőerének számító Káli út teljes burkolatfelújítása kezdődött el.

Eközben a nyári kulturális programokat lebonyolító Fülöp kertben elkezdődött az új szabadtéri színpad építése, részben fedett nézőtérrel. Az önerős beruházásban a település jól bejáratott programjainak, többek közt a Villa Filip-napoknak, a countryfesztiválnak és a bluesnapoknak jön létre látványos helyszín.


A parkban kapnak esélyt a környékbeli termelők

Egy további beruházásban elkezdődött a kempinggel szemben, a 71-es főút mentén egy termelői piac kiépítése. A piac és létesítményei a következő szezonra már a vendégek rendelkezésére állnak. A korábban a welovebalaton.hu-nak nyilatkozó polgármester "a parkba becsempészett, modern, családbarát” piacnak írta el az új létesítményt, melyen a környékbeli kistermelők árusíthatnak majd.

Révfülöp a Nemzetgazdasági Minisztérium által tavaly kiírt, helyi gazdaságfejlesztést támogató pályázaton nyert 70 millió forintot a piac kialakítására.

Mi épül?turizmuspiacokRévfülöp

Hírlevél

Hirdetés