2024.03.19, Kedd
Ezek a cégek újítják fel a Károli Egyetem neobarokk palotáját
welovebudapest.hu

Ezek a cégek újítják fel a Károli Egyetem neobarokk palotáját

magyarepitok.hu

2017.12.06. 11:43 - Szabó Ákos

A WHB az Épkar és Build It végzik el a több mint százéves Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes rekonstrukcióját.

Hirdetés

Tovább szépül a józsefvárosi Palotanegyed Budapesten. A 2015-ben a református egyház birtokába került Múzeum utcai Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes nemrég kormányhatározatban eldöntött felújítását a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a Build It Mérnökiroda Kft. konzorciuma végezheti el - derül ki az uniós közbeszeződési adatokból. A megújult műemlékben a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) hallgatói tanulhatnak mad

 

10 ezer négyzetméteres épületet újítanak fel

A mintegy 10,7 milliárd forintos beruházásban átfogó, állagmegóvó rekonstrukcióra kerül sor. A munkálatok során a KRE közvetlenül a palota mellett található, Reviczky utcai épületét egy közös tűzfalon keresztül összekapcsolják. A mintegy 3 ezer négyzetméter alapterületű telken, 6 szinten összesen 9750 négyzetméteres bruttó alapterületen végzik el a rekonstrukciós munkát.

 

Teljes szerkezetátalakítást végeznek el

A kivitelezés során a Reviczky utcai szárny homlokzati falát, valamint a lépcsőház földszinti és első emeleti részét tartják meg 12 méter magasan, 37,5 méter hosszan, a fennmaradó rész jelentős állománya elbontásra kerül. 257 négyzetméternyi vasbetonlemez-alapot készítenek el és megerősítik a teherhordó szerkezeteket.

Az új tartószerkezetet monolit vasbeton falpillér és lemezemelekkel készítik el, egyben megerősítve a megtartott teherhordó szerkezeteket is. Emellett új lapostetőket és intenzív zöldtetőt alakítanak ki, összesen 883,73 négyzetméter alapterületen.

 

welovebudapest.hu

A Múzeum utcai oldalon szintén elbontják a tetőszerkezetet és a nem teherhordó belső elemeket is, valamint 952 négyzetméter alapterületű vasbeton lemezlapot alakítanak ki. Ezt követően új lépcsőházakat, falakat és födémeket alakítanak ki, illetve faszerkezetű magastetőt helyeznek fel korcolt fémlemez-fedéssel és díszmű bádogozással, összesen 1 349 négyzetméternyi alapterületen. 

Mindezeken túl fa- fém-, festő, kő-, kerámia- és üvegrestaurátori feladatokat is ellátnak, főként a Múzeum utcai szárnyon.

 

 

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Épkar Zrt.Mi épül?Józsefvárosoktatási beruházásBuild It Mérnökiroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés