2024.04.24, Szerda
Megújuló 19. századi palotákba járhatnak majd a Károli hallgatói
fotó: welovebudapest.com

Megújuló 19. századi palotákba járhatnak majd a Károli hallgatói

MTI

2017.10.31. 17:25 - Antal Zsófia

A Budapest belvárosában található Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes rekonstrukciójára 14 milliárd forintot fordít a kormány, az épületet oktatási célokra szánja.

Hirdetés

Több mint 14 milliárd forintot fordítanak a főváros VIII. kerületében található Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítására - áll a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározatban. A kormány döntött arról is, hogy a palotaegyüttest a jövőben felsőoktatási célokra használja majd a szomszédos épületben működő Károli Gáspár Református Egyetem, ennek előkészítése érdekében van szükség az átfogó, állagmegóvó felújításra.

Az idei költségvetésben csaknem 1 milliárd forintot biztosítanak a felújítási munkálatokra, jövőre további 8,7 milliárd, 2019-ben pedig több mint 4,5 milliárd forintos keretet kell biztosítani a kivitelezésre.

A kormány még 2015 végén határozott arról, hogy a felújítást követően a Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti Károlyi-Csekonics Palotegyüttest.

Mi épül?épületfelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés