2024.07.23, Kedd

Hirdetés

Jelentős infrastruktúra fejlesztésekkel együtt valósul meg a Komárom melletti óriásberuházás
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelentős infrastruktúra fejlesztésekkel együtt valósul meg a Komárom melletti óriásberuházás

mti, magyarepitok.hu

2024.07.03. 10:35 - Hegedűs Gergely

A Market generálkivitelezésében épülő gyár évente 50 ezer tonna katódanyagot állít majd elő.

Hirdetés

Az első tartóoszlop behelyezésével megkezdődött az ácsi katódgyár 41 ezer négyzetméteres üzemcsarnokának építése - közölte a beruházást végző, kínai tulajdonú Bamo Technology Hungary Kft. az MTI-vel. Ahogy azt korábban jeleztük, a projekt a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg, a generáltervezést az Óbuda Group végezte.

A Bamo Technology Hungary Kft. tájékoztatása szerint az 520 milliárd forintból megvalósuló beruházás egy éven belül megkezdi a próbaüzemet, és 900 új munkahelyet teremt. A gyár évente 50 ezer tonna katódanyagot állít elő, melyet gépjárművek elektromos akkumulátoraiban használnak fel.


A víziközmű-hálózatot és az utakat is fejlesztik

A Bamo Technology Hungary Kft. május 3-án megkapta az egységes környezethasználati engedélyt, majd május 21-én az építési engedélyt, ezek alapján indulhattak el a munkálatok.

Közölték, számos jelentős más beruházás megvalósításáról is döntés született az elmúlt időszakban; 27 milliárd forintból felújítják a térség víziközmű-hálózatát és egy új szennyvíztisztító telepet építenek. A Magyar Közút emellett 17 milliárd forintból fejleszti a térség úthálózatát, valamint kerékpárutat épít Bana és Ács között.


Ősztől nyílt napokat terveznek az építkezés bemutatására

A beruházással kapcsolatban Bábolnán a különböző anyagok és környezeti tényezők mérésére monitoring állomást helyeztek üzembe, melynek adatai nyilvános felületen bárki számára elérhetők, hasonló létesítmény felállítását Ácson is tervezik. A cég ősztől nyílt napokat tervez az építkezés bemutatására, a látogatáson előzetes regisztráció után lehet majd részt venni.

Mi épül?Market Építő Zrt.üzemépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.elektromos autóÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés