2024.05.19, Vasárnap
Húsvétra felépíti a nyíregyházi állatkert látogatócentrumát a Ke-Víz
MTI

Húsvétra felépíti a nyíregyházi állatkert látogatócentrumát a Ke-Víz

MTI

2018.02.12. 16:44 - Antal Zsófia

A helyi vállalat emellett a park túloldalán épülő Pangea Szállodát is átadja júniusban.

Hirdetés

A tervek szerint húsvétra elkészül a Nyíregyházi Állatpark 380 millió forintból épülő új látogatócentruma és bejárata. A látogatócentrum egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval egyaránt bővül, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét - mondta Gajdos László, az állatpark igazgatója a Kovács Ferenc polgármesterrel együtt megtartott hétfői épületbejáráson.

A kivitelezést végző Ke-Víz 21 Zrt. jól halad munkálatokkal a látogatócentrumban, amelyben a park irodái kapnak majd helyet, de március végétől ez lesz a sóstógyógyfürdői látványosság új bejárata is. Modern pultokat, bankautomatákat, pénzváltót, pénztárakat, kerékpártárolókat helyeznek a bejárathoz, kialakítják a beléptető vonalakat, fejlesztik az informatikai rendszert, dolgozói parkolókat, gépészeti helyiségeket alakítanak ki. A teljesen akadálymentesített főbejáratnál házi múzeum és állatbemutató várja majd a közönséget.

fotó: MTI

Gajdos László arról is beszélt, várhatóan június végén adják át a park túloldalán épülő Pangea Ökocentrumot és Szállodát. A háromszintes, 38 szobás hotelt szintén a Ke-Víz kivitelezi, benne oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre több mint 1,6 milliárd forintból.

Előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság, ami 2019 végére épülhet fel. Az igazgató szerint ettől egész más turisztikai pozíciót kaphat majd az állatpark. Tervezés alatt van továbbá az úgynevezett India-ház építése, jövőre ez a fejlesztés is megépül.

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?Nyíregyházaturizmusállatkert

Hírlevél

Hirdetés