2024.03.19, Kedd
Jelentős bővítés indult a Soproni Sörgyárban
cyberpress.hu

Jelentős bővítés indult a Soproni Sörgyárban

MTI

2018.03.21. 10:21 - Antal Zsófia

A 120 éve a városban működő gyár mintegy 400 ezer hektoliterrel növeli az évente előállított sör mennyiségét.

Hirdetés

Kétmilliárd forint saját forrásból harminc százalékkal bővíti kapacitását és optimalizálja gyártását a Heineken Hungária Zrt. soproni gyárában - jelentették be kedden Sopronban. Thuróczy Zoltán, a Soproni Sörgyár vezetője elmondta, hogy év végéig a gyár területén épületeket bontanak, új göngyöleg tárolót, szociális blokkot, készáru raktárat alakítanak ki, duplájára bővítik a szűrőüzemet, utat és csatornát építenek. A beruházás a termelésben nem okoz fennakadást.

A beruházással a mintegy 250 embert foglalkoztató soproni gyárban közel negyven új munkahely jön létre, és éves szinten mintegy 400 ezer hektoliterrel több sört fognak gyártani az üzemben.

 

A martfűi üzemből logisztikai központ lesz

A kapacitásbővítéssel nem kerül majd több sör a piacra, mert az nagyságrendileg kiváltja majd a közeljövőben Martfűn megszűnő gyártást. Több eszközt is áttelepítenek Martfűről Sopronba, egyebek mellett kompresszorokat, tartályokat és úgynevezett nyomótankokat. A cég tavaly nyáron jelentette be, hogy leáll a sörgyártás a martfűi gyárban, Sopronban viszont bővítenek. A martfűi üzemet fokozatosan disztribúciós és logisztikai központtá alakítják át.

José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a marfűi gyártóbázis Sopronba telepítése mellett a hazai piacon megnövekedett Soproni sör iránti kereslet is indokolja a beruházást. A vezérigazgató törhetetlennek nevezte a több mint 120 éves kapcsolatot Sopron és a sörgyár között, ahol közel száz féle terméket gyártanak. Az idéntől az ízesített radlerekbe Magyarországon termelt gyümölcsök kerülnek.

Barcza Attila, Sopron fejlesztési tanácsnoka, a Fidesz-KDNP szövetség város és környéke országgyűlési képviselőjelöltje azt hangsúlyozta, hogy a sörgyár ezzel a beruházással éves szinten várhatóan százmillió forinttal több iparűzési adót fizet a városnak, ami további fejlődési lehetőséget jelent az itt élők számára.

A nyilvános céginformációk szerint a Heineken Hungária Zrt. árbevétele 2016-ban 52 milliárd 368 millió forint volt, mintegy 794 millió forinttal több, mint 2015-ben. 2016-ban azonban 400 millió forint veszteséget ért el.

munkahelyekMi épül?élelmiszeriparüzemfejlesztésSopron

Hírlevél

Hirdetés