2024.05.23, Csütörtök
Kész a többmilliárdos nyíregyházi állatparkfejlesztés első része
MTI

Kész a többmilliárdos nyíregyházi állatparkfejlesztés első része

MTI

2018.03.29. 10:17 - Antal Zsófia

A Ke-Víz munkájának köszönhetően átadták a látogatócentrumot, megújult a bejárat, valamint új élőhelyet kapott a hópárduc és a fókák.

Hirdetés

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentruma és bejárata, valamint a nyitott hópárduckifutó. A Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében megvalósult, több mint 380 millió forint értékű beruházást szerda délután adták át.

A látogatóközpont bejáratához modern pultokat, bankautomatákat, pénzváltót, pénztárakat, kerékpártárolókat telepítettek, kialakították a beléptető vonalakat, fejlesztették az informatikai rendszert, dolgozói parkolókat, gépészeti helyiségeket alakítottak ki. A teljesen akadálymentesített főbejáratnál házi múzeum és állatbemutató várja csütörtöktől a közönséget.

Az állatpark kibővült egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét.

fotó: MTI

Gajdos László, az állatpark igazgatója az eseményen elmondta, hogy 2020-ig folyamatosan zajlanak a beruházások az állatparkban. Elmondása szerint az új bejárat amellett, hogy Sóstó kapujává vált, egy modern irodarendszernek is otthont ad, ahol az állatpark munkatársai méltó környezetben tudnak dolgozni.

Kovács Ferenc polgármester arról beszélt, hogy ez a beruházás az első eleme az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházási programnak. A Nyíregyházi Állatparkban várhatóan június végén adják át a jelenleg építés alatt álló Pangea Ökocentrumot és Szállodát. Előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság, ami 2019 végére épülhet fel. Ugyancsak tervezés alatt van az úgynevezett India-ház építése, jövőre ez is megépül.

Gajdos László igazgató, Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot (fotó: MTI)
Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?Nyíregyházaturizmusállatkert

Hírlevél

Hirdetés