2024.04.20, Szombat
Magyar építőipari gyártó új műanyagüzemét adta át a Market Miskolc mellett
Market Zrt.

Magyar építőipari gyártó új műanyagüzemét adta át a Market Miskolc mellett

mti, magyarepitok.hu

2018.03.27. 15:18 - Szabó Ákos

Az Ongropack 9,1 milliárd forintos zöldmezős beruházásban elkészült gyárában többek között PVC-ből alakítanak ki csomagoló- és építőipari alapanyagokat.

Hirdetés

Jelentős beruházásban alakított ki új gyártóközpontot a fővárosi Market Építő Zrt. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, kedden tartották az üzem felavató ünnepségét. Az új telephelyen műanyagokat, köztük PVC-t fog modern gyártástechnológiával előállítani a hazai tulajdonú Ongropack Kft.

 

 

A beruházás költsége 9,1 milliárd forint volt, ebből mintegy 1 milliárd forintot finanszíroztak állami támogatásból. A szirmabesenyői gyárban többek között építőipari alapanyagokat és csomagolófóliákat is előállítanak majd.

 

Nagyrészt uniós exportra termel a magyar vállalkozás

Az Ongropack 240 fő foglalkoztatásával évi 24 ezer tonna készterméket gyárt, melyet 90 százalékban exportálnak, javarészt uniós országokba. A vállalkozás 2017-es árbevétele 13,5 milliárd forintot ért el.

 

A képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók láthatóak (mti)

 

A korábban 16 évig a BorsodChem Zrt. leányvállalataként működő Ongropackot 2009-ben vásárolta meg a magyar tulajdonos. A vállalat most az eddig használt kazincbarcikai telephelyéről költözött a Miskolc közeli településre. Kovács F. László cégvezető elmondta: az új csarnokokba hamarosan gyártósorokat is áttelepítik. A váltás folyamatos lesz, a vevők nem fogják megérezni az átállást – tette hozzá.

Az átadón részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte: a magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most. Az Ongropack Kft. projektjét méltatva a kormányfő hangsúlyozta, mindig is úgy képzelte el Magyarország jövőjét, hogy ilyen üzemekből áll majd:

magyarok tervezték, építették, működtetik, magyarok dolgoznak benne, és magyar családi tulajdonban van. 

Ilyen projektből kellene még néhány ezer - tette hozzá a miniszterelnök.

Market Építő Zrt.Mi épül?üzemépítésKazincbarcikaMiskolcüzemfejlesztésSzirmabesenyő

Hírlevél

Hirdetés