2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így alakítják ki Zalaegerszeg fedett sportuszodáját
Látványtervek: tpsc.hu

Így alakítják ki Zalaegerszeg fedett sportuszodáját

magyarepitok.hu, tpsc.hu

2018.04.16. 16:47 - Szabó Ákos

Új versenymedence és kültéri medence is épül a nagyszabású beruházásban.

Hirdetés

Zalaegerszeg fedett sportuszodával gazdagodik a Modern Városok programban a régi épület elbontásával – írtuk meg 2016-ban. Most kiderült, hamarosan megkezdődhet a fejlesztés, miután a tervek már elkészültek és a kivitelezőt keresik. Az uniós közbeszerzési adatok és a tervező Technical Planning and Supervision Consulting Hungary Kft. adatai szerint a fejlesztés alatt is folyamatosan biztosítják az úszás lehetőségét a helybeli sportklubok és lakosok számára.

 

 

A zalaegerszegiek az építkezés alatt is használhatják majd az uszodát

A fejlesztés első ütemében építenek egy új kültéri medencét, illetve beüzemelik az azt működtető uszodatechnológiát is. Ezek után kerül sor a régi épület elbontására, majd pedig egy új, letisztult karakterű uszodaközpontot adnak át. Ebben az épületben fogják kialakítani a mintegy 1260 négyzetméteres felületű versenymedencét és a 174 négyzetméteres tanmedencét is. A sportuszoda teljes, több mint 1850 négyzetméteres vízfelülete e mellett egy 10 négyzetméteres merülőmedencéből és a 406 négyzetméteres külső medencéből áll majd össze.

 

 

Új termálvíz-forrást is kap Zalaegerszeg strandja

A helyszíni adottságoknak megfelelően L-alakban kialakításra kerülő uszodaépület pinceszintje, földszintje és emelete vasbeton CFA cölöp- és síkalapozással készül el. A versenymedencét egy 38,15 méter fesztávú acélrácsos háló fogja biztosítani. A munkálatok során elkészül majd egy 364 négyzetméteres strandépület is.

A beruházában Zalaegerszeg egy 1100 méter mélyre fúrt termálvízkuttal is gazdagodik, illetve a létesítményben kialakítanak egy 250 méter mély hidegvizes kutat is. A régi rétegvizes kutat ugyanakkor felszámolják.

 

 

Mi épül?ZalaegerszegModern városok programuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés