2024.03.29, Péntek
Budapest legfelkapottabb helyszínén épít hotelt a Swietelsky
látványtervek: Swietelsky Magyarország Zrt.

Budapest legfelkapottabb helyszínén épít hotelt a Swietelsky

magyarepitok.hu

2018.08.17. 14:04 - Antal Zsófia

A belvárosi sétálóutca közvetlen közelében rövidesen átadják a városnéző céllal ide érkező vendégekre pozícionált, négyezer négyzetméteres szállodát.

Hirdetés

Háromcsillagos szállodát épít a Swietelsky Magyarország Kft. Budapest V. kerületében, a Dorottya utca 8-ban. A 137 szobás hotel a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. tervei alapján készül igen előnyös helyszínen, hiszen a belváros turisták által leggyakrabban látogatott sétálóutcája, a Váci utca, gyakorlatilag az épület előtt kezdődik.

Korábban egy Medgyaszay István által tervezett, bő száz éve emelt bérpalota állt a 746 négyzetméteres telken, melynek utcai traktusát meg akarták tartani, azonban a II. világháborúban kapott bombatalálat miatt oly mértékben sérültnek bizonyult, hogy a teljes épületet bontani kellett. Új, kortárs utcai homlokzattal jön tehát létre a közel 4000 négyzetméteres szálloda, pince + földszint + félemelet + 8 emelet + tetőszint elosztással.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu)

A 20 fővel üzemeltethető hotelt a városlátogatókra, illetve a szálloda szolgáltatásait tekintve kisebb igényű, fapados repülővel érkező vendégkörre pozícionálják, akik idejüket Budapesten a város felfedezésével töltik, s a hotelt jellemzően csak esti szállásként veszik igénybe. Számítanak még az 1-2 napos konferenciákra érkezőkre is, akik idejük nagy részét szintén a szállodán kívül töltik. Ennek megfelelően a hotel bed & breakfast szolgáltatást nyújt, wellnesst azonban nem.

A földszinten kap helyet a reggeliző és a bár, a tágas, nagy belmagasságú lobbyban pedig egy szerény állandó kiállítást terveznek elhelyezni. Ez a ház történetét, valamint a bontásra ítélt épület tervezőjének, Medgyaszay Istvánnak az életét és munkásságát mutatja majd be, a korabeli képek és fotók segítségével. A tervezett kiállítás nem csak a hotel vendégei, hanem mindenki számára nyitott lesz.

A szálloda átadása szeptember közepén várható.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?szállodaberuházásBelváros-Lipótváros

Hírlevél

Hirdetés