2024.03.28, Csütörtök
Eddigi legnagyobb lakóingatlan projektjét menedzseli a Spányi Partners
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Eddigi legnagyobb lakóingatlan projektjét menedzseli a Spányi Partners

magyarepitok.hu

2018.09.28. 08:24 - Antal Zsófia

Ferencváros több mint ötszáz lakással lesz gazdagabb a 2020-ra befejeződő projekt keretében.

Hirdetés

526 lakásos lakópark épül Budapest IX. kerületében, a Vágóhíd utcában. Az Allure Residence néven három épülettömbben, hat ütemben elkészülő projekt különlegessége, hogy ütemenkénti használatbavétellel valósul meg, azaz az építkezéssel párhuzamosan a szomszédos, elkészült részeket már használhatják a lakók.

Az összesen 65 ezer négyzetméteres társasházegyüttesben 35-125m2-es lakások kerülnek kialakításra, összesen 604 parkolóhellyel. Minden lakás saját, 7-125m2-es terasszal ellátott, a garázsszinten pedig egyéni, illetve közösségi tárolókat is kialakítanak. A földszinten mintegy 3000 négyzetméteres kereskedelmi- és szolgáltatóegységek jönnek létre.

A tervezett három lakótömb között tetőkerti kialakítású egységes zöldterületeket, belső kerteket alakítanak ki, melyek az épületek első emeleti szintjéhez kapcsolódnak játszó és pihenőfelületekkel.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A Spányi Partners az engedélyezési tervektől a garanciális feladatokig kíséri a projektet

A lakóingatlan tervezője a BORD Építész Stúdió Kft., generálkivitelezője pedig a bajai EMEL Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., akik mintegy 30 alvállalkozót vonnak be a kivitelezés során. A számos érdekességet magában rejtő projekt lebonyolítója a Spányi Partners Zrt. A Spányi Partners feladata:

  • az engedélyezési és kiviteli tervek műszaki tartalmának meghatározása, elkészítésének bonyolítása és elfogadtatása a megbízóval;
  • értékelemzés, a költségvetés rendszerének meghatározása, tervnyilvántartás;
  • a projektportál felállítása;
  • tendereztetés és szerződéskötés;
  • a projekt műszaki és pénzügyi ellenőrzése, lezárása;
  • a műszaki átadás-átvétel és a használatbavételi eljárás lebonyolítása;
  • közreműködés a garanciális feladatok elvégzésében.

Az I. ütem munkaterület átadása tavaly februárban történt, használatbavétele e hónap végén várható, míg a II. ütem esetében ez a dátum december vége. A teljes projekt végét jelentő VI. ütem esetében várhatóan 2020 első félévében zárják majd le a műszaki átadás-átvételt.

 

Izgalmas kihívásokat is tartalmaz a feladat

Bartus Ákos, a Spányi Partners projektmenedzsere a Magyar Építőknek elmondta, hogy a Duna közelsége miatt jelenlévő talajvíz, illetve a talaj gyengesége többletfeladatot jelent a kivitelezés során: a víztelenítés mellett egyes esetekben talajcserét kellett végezni, illetve meg kellett növelni az alaplemez alatti feltöltés rétegvastagságát is.

A fentiek mellett további kihívás a vevői módosítási igényekből adódó változtatások kezelése: ezek miatt a lakóparkban szinte nem fordul elő két egyforma lakás. Bartus Ákos hozzátette, hogy a cég lakóingatlan szegmensben még nem vett részt ekkora volumenű beruházásban, így most számos új, speciálisan a lakóingatlan fejlesztéshez köthető tapasztalattal gazdagodnak. Remélik, hogy ezeket felhasználhatják majd későbbi, hasonló projektek során.

Galéria

Spányi Partners Zrt.Mi épül?lakásépítésEMEL Kft.Ferencváros

Hírlevél

Hirdetés