2023.03.28, Kedd
Indulhatnak a Magyar Zene Háza munkálatai
Látványtervek: Városliget Zrt.

Indulhatnak a Magyar Zene Háza munkálatai

magyarepitok.hu

2018.09.10. 12:16 - Veres Ida

A Liget Budapest Projekt keretében épülő, japán tervező által megálmodott különleges zenei palota a Magyar Építő Zrt. kivitelezésben jön létre.

Hirdetés

Nemsokára elindulnak a Liget Projekt egyik legkülönlegesebb épületének munkálatai. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza kivitelezését a Magyar Építő Zrt. végzi, nettó 17,499 milliárd forintos szerződéses értéken - derült ki a TED adataiból.

A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező Magyar Zene Háza légies, nyitott és átjárható épület lesz. A Hungexpo irodaházainak helyén épülő ikonikus épület oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionál majd, amelyekkel együtt egy új kulturális intézmény és közösségi tér nyílik a Városligetben.

Az épület 10 637 négyzetméteren jön létre és közel nulla energiaigényű lesz, köszönhetően a megújuló energiaforrásainak. 

A légtechnikailag szabályozott fűtés-, hűtés-rendszerrel ellátott létesítmény tervezési fázisa BREEAM "excellent" minősítést kapott, ami a legelsőként kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer kitűnő értékelése. 

 

Zene minden mennyiségben

Az épület föld alatti szintje a kiállítások tere lesz, amely izgalmas tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal kínál többet a hagyományos múzeumélménynél. A földszinten továbbá egy koncertterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet, amely ismert és kevésbé populáris fellépők és zenei stílusok bemutatásával nyit ajtót a közönségnek a zene világába. A kupolatér pedig az egyedi hangtechnikai megoldások színtere lesz.

Magyar Építő Zrt.Mi épül?Liget Budapest ProjektBudapestkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés