2024.03.28, Csütörtök
Erdélyi lakodalomba repít a Városliget - ilyen lesz a Magyar Zene Háza
Látványtervek: Városliget Zrt.

Erdélyi lakodalomba repít a Városliget - ilyen lesz a Magyar Zene Háza

magyarepitok.hu

2018.08.22. 16:07 - Veres Ida

A Liget Budapest Projekt keretében épülő különleges zenei palota a tervek szerint 2020-végén nyitja meg kapuit.

Hirdetés

Elkészültek a Magyar Zene Háza Sou Fujimoto, japán sztárépítész által készített tervei. A Liget Budapest Projekt keretében létrejövő három szintes épület a Hungexpo elhanyagolt irodaházainak helyén épül meg, a kivitelezés hamarosan megkezdődik.

A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező Magyar Zene Háza légies, nyitott és átjárható épület lesz. Az ikonikus épület oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionál majd, amelyekkel együtt egy új kulturális intézmény és közösségi tér nyílik a Városligetben.

Az épület átadásakor több ezer négyzetméternyi zöldterületet adnak vissza a parknak.

 

 

A különleges kialakításnak köszönhetően világszerte kalandozhatunk

Az épület föld alatti szintje a kiállítások tere lesz, amely izgalmas tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal kínál többet a hagyományos múzeumélménynél. Az épület földszintjén egy koncertterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet, amely ismert és kevésbé populáris fellépők és zenei stílusok bemutatásával nyit ajtót a közönségnek a zene világába.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A kiállító terek mellett az épületben egy hangdóm is helyet kap. Egy különleges félgömb alakú kupolatérben az egyedi hangtechnikai megoldások hangtereket hoznak létre, így izgalmas helyszínek zenei és képi világát ismerhetik meg a látogatók. Megtapasztalhatjuk a természet hangját az Amazonas esőerdő közepén, vidám táncot egy erdélyi lakodalomban vagy akár egy szimfonikus hangverseny élményét.

Galéria

Mi épül?Liget Budapest ProjektVárosligetkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés