2023.03.24, Péntek
Liget Budapest: az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül
Képek: Liget Budapest

Liget Budapest: az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül

mti

2018.07.10. 14:27 - Szabó Ákos

Jól haladnak a munkálatok a Városligetben, nemrég nagyott lépett előre a Dózsa György téri mélygarázs kivitelezése is.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón számoltak be a Liget Budapest Projekt különböző beruházásainak állapotáról. Baán László miniszteri biztos elmondta: a Néprajzi Múzeum és az állatkert bővítéseként megvalósuló Pannon Park már jó ütemben épül, a a Szépművészeti Múzeum pedig történetének legnagyobb, télen lezárult rekonstrukcióját követően októberben nyílhat meg, a gyűjtemények visszaköltöztetése után. A szintén a teljeskörű rekonstrukción áteső Olof Palme Ház helyén létrejövő Millennium Háza pedig 2019 közepén készül el - tette hozzá.

 

 

Emellett szó esett arról is, hogy az elmúlt hetekben megkezdődött a Dózsa György úti mélygarázs építkezése is. Mindemellett a Magyar Zene Háza kivitelezése még nyáron, az Új Nemzeti Galléria fejlesztésének munkálatai pedig az év második felében indulnak el, illetve az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületét is átadják az év végére.

 

 

A programban megvalósuló projektek sora tovább folytatódik, nyár végére a parkfejlesztés első üteme is lezárul: miután a Városliget látogatói birtokba vehették a kutyás élményparkot, hamarosan megújul a Vakok kertje is és szintén elkészül egy új sportközpont.

 

Magyarország történelmének legnagyobb léptékű tájépítészeti munkája zajlik

A Városliget teljes megújítása ma Európa legnagyobb kulturális fejlesztése – emelte ki Baán László. Az program az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkáját ötvözi a millenniumi idők óta nem látott intézményfejlesztési programmal – fejtette ki a miniszteri biztos.

 

Az Olof Palme-ház munkálatai (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta: "egy olyan átfogó kultúrafejlesztési projektet valósítunk meg, ahol a tájépítészeti megújítás és a zöldfelületi gyarapítás mellett egy 21. századi gyerek- és családbarát élményliget jön létre".

Az Új Néprajzi Múzeum építkezése

 

A vezérigazgató hangsúlyozta:

a Városliget megújításának egyik fő célkitűzése, hogy a park zöldfelületének rehabilitációja és gyarapítása mellett radikálisan csökkentse a közpark autóforgalmát, amely óriási környezeti terhelést jelent.

műemlékfelújításMi épül?Liget Budapest Projektközpark

Hírlevél

Hirdetés