2024.04.18, Csütörtök
Megkezdődött a mélygarázs építkezés a Városliget peremén
Képek: ligetbudapest.hu

Megkezdődött a mélygarázs építkezés a Városliget peremén

mti, liget

2018.06.13. 15:15 - Szabó Ákos

A főváros ikonikus közparkja mellett három mélygarázst alakítanak ki: összesen 1725 parkolóhely várja majd az autósokat. Nemrég az Ötvenhatosok terén indult el a munka.

Hirdetés

Elkezdődött a Városligetet és a környéket kiszolgáló mélygarázsépítési projektek közül az első: a Dózsa György úti 800 férőhelyes földalatti parkoló kivitelezését kezdték meg a hónapban – tájékoztatta a sajtót a Városliget Zrt. A nagyszabású Liget Budapest Projekt keretében három földalatti parkolási létesítményt adnak át a park szélein:

  • az eddig is felszíni parkolóként használt Dózsa György út menti Ötvenhatosok terén 800 férőhelyes,
  • az Állatkerti körúton 700,
  • a Hermina úton pedig 275 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki.

 

 

30 ezer négyzetméteres mélygarázs épül

A most elkészülő négyszintes létesítmény közvetlenül a felszín felett fekvő nulladik szintjének alapterülete mintegy 2300 négyzetméter lesz. Itt az utcaszintről külön rámpán elérhető 90 férőhelyes kerékpártárolót és szintén külön megközelíthető mosdó- és öltözőblokkot is kialakítanak. Ezen kívül itt kap helyet a mélygarázs szellőzését biztosító vízszintes aknarendszer és az ahhoz kapcsolódó gépházak is.

A következő három szintet összesen 27 ezer, vagyis szintenként 9 ezer négyzetméteren építik ki. A mélygarázst 4 lépcsőház kapcsolja a felszínhez, minden emeletét négy dilatációs egységre bontják, az épület belső közlekedési rendszere is ehhez igazodik majd. 4 akadálymentes felvonót is kialakítanak az építkezés során.

 

Kedvezményesen parkolhatnak majd a környékbeliek

A tervek szerint a létesítményt a helybeli lakosok jelentős kedvezménnyel vehetik majd igénybe, erről a Városliget Zrt. már tárgyalásokat folyat a a környező önkormányzatokkal. A felszín alatti parkolással emellett a közpark közlekedésén is javítanak majd - derül ki a Liget Budapest információiból.

Mi épül?Liget Budapest ProjektVárosligetmélygarázs

Hírlevél

Hirdetés