2024.07.17, Szerda
Jövőre akár ötcsillagos is lehet: megújul a Zalakarosi Gyógyfürdő
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jövőre akár ötcsillagos is lehet: megújul a Zalakarosi Gyógyfürdő

magyarepitok.hu, hirtv.hu, mti

2018.09.06. 15:30 - Veres Ida

A Szabadics Zrt. végzi el az októberben kezdődő munkálatokat, melyekben többek közt megduplázzák a szaunaház férőhelyeit és új panorámamedence is épül.

Hirdetés

Felújítják és korszerűsítik a Zalakarosi Fürdő Gyógycentrumát. Az október 1-jén induló beruházást a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. kivitelezi mintegy 642 millió forintnyi költséggel.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A felújításról tartott szerdai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a munkálatok során megőrzik az eddigi stílusjegyeket, de új tetőszerkezet épül, valamint kicserélik a nyílászárókat és a burkolatokat is. Emellett megújul a fogadótér, a teljes épületgépészet és a vizesblokkok, illetve a gyógykert járófelületeit és napozóteraszát is korszerűsítik. A munkálatok lehetővé teszik a szaunaház férőhelyeinek megduplázását, illetve új panorámamedencét is építenek. A projekt során téli munkavégzésre is sor kerül.

„A ragasztott főtartó marad meg egyedül a szerkezetből, azon kívül minden elbontásra, lecsupaszításra kerül. Specifikus munkafolyamatként említenék meg egy különleges alapozási technológiát, aminek során légtechnikai vezetékek kerülnek elhelyezésre közműalagútban, illetve a földben”

 – mondta el az esemény után a sajtónak nyilatkozva Varga Ignác, a Szabadics Zrt. magasépítészeti munkatársa.

 

A fürdővel együtt a város is fejlődik

 

Cziráky László (b), Novák Ferenc (k), Szabadics Attila (j)

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója kiemelte, hogy a zalakarosi fürdő második lett idén az Év Fürdője szavazáson. A beruházás végeztével, a jövő év végéig szeretnék megszerezni az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos minősítését - tette hozzá.

 

 

Novák Ferenc polgármester ezt követően kitért arra, hogy a fürdőberuházással párhuzamosan zajlik majd Zalakaros gyógyhelyi fejlesztése is, mely hamarosan szintén megkezdődhet. A szolgáltatások bővítésével és a gyógyhelyi karakter erősítésével járó beruházások közé tartozik a belterületi utak javítása, a Civil Ház bővítése és az önkormányzati épületek napkollektorral történő felszerelése.

Az eseményen a kivitelezőt többek között Szabadics Attila alelnök is képviselte.

 

 

Galéria

Szabadics Zrt.Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésZalakaros

Hírlevél

Hirdetés