2024.03.29, Péntek
Cukrászüzem és kápolna is épült a teljes felújításon átesett sátoraljaújhelyi iskolában
Fotók: MTI

Cukrászüzem és kápolna is épült a teljes felújításon átesett sátoraljaújhelyi iskolában

mti, magyarepitok.hu

2018.11.05. 16:13 - Hegedűs Gergely

Az egymilliárdos beruházásban a tetőszerkezet, a fűtés és a homlokzat is megújult.

Hirdetés

Átadták az átfogó felújításon átesett görög katolikus középiskolát Sátoraljaújhelyen. A Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban több épület is megújult a sárospataki Épszer Zrt. kivitelezésében.


Új tanműhelyek segítik az oktatást

Az ünnepélyes átadón Komporday Levente, az intézmény igazgatója elmondta: a közel egy éve tartó munkálatok során teljes körűen felújították az épületegyüttest. Az intézmény által kiadott közlemény szerint

  • teljesen új villamos- és fűtéshálózattal rendelkezik az épület,
  • teljessé vált a külső homlokzatok hőszigetelése és nyílászárócseréje;
  • az épületek jelentős részében kicserélték a padlóburkolatot;
  • valamint a tetőszerkezetek is megújultak.

A külső környezet is újjáéledt. Új kerítést és térburkolati elemeket helyeztek el az udvaron. Emellett kápolnát, a képzéshez szükséges tanműhelyeket és cukrászüzemet és újabb kiszolgálóhelyiségeket, szaktantermeket és vizesblokkokat alakítottak ki.


Uniós források is segítettek

A fenntartó egyházmegye sikeres pályázata nyomán körülbelül egymilliárd forintot fordíthattak a felújításra, amely kisebb részben európai uniós, nagyobb részben pedig hazai forrásból származik. A Miskolci Egyházmegye a 2016/2017-es tanévben lett a sátoraljaújhelyi középiskola fenntartója.  

Az átadón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett. A politikus többek közt azt hangsúlyozta, hogy az egyházi intézmények hozzátesznek a hazai oktatáshoz. "Például a sátoraljaújhelyi iskola is minden oda járó diák és szüleik gazdagodását szolgálja, felekezeti hovatartozás nélkül" - fogalmazott Semjén Zsolt.    
 

Mi épül?iskolafelújításSátoraljaújhelyoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés