2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Decembertől újra járhatnak a vonatok Kaba és Hajdúszoboszló között
illusztráció

Decembertől újra járhatnak a vonatok Kaba és Hajdúszoboszló között

NIF Zrt.

2018.11.25. 10:25 - Antal Zsófia

Az R-Kord és a V-Híd a tervek szerint halad a több mint 73 milliárd forintos felújítással, az ebesi állomás is átadás közeli állapotban van.

Hirdetés

Tervezett ütemben halad az R-Kord Kft. és a V-Híd Zrt. a Püspökladány–Ebes vasútvonal átépítésével – adta hírül a beruházó NIF Zrt. Jelenleg zajlik:

  • a Kaba–Hajdúszoboszló szakasz vágányának és az itteni műtárgyaknak az átépítése,
  • az utolsó fázis az ebesi állomás vágányhálózatának átépítéséből,
  • valamint a kabai felüljáró és a csatlakozó utak építése.

A Kaba–Hajdúszoboszló szakasz és Ebes állomás ideiglenes forgalomba helyezését decemberre tervezik, a felüljáró forgalomba helyezését pedig jövő májusra. A munkálatokat vágányzárak mellett végzik, de a vonatközlekedés a nappali órákban folyamatos, buszos pótlásra csak elvétve, éjszaka lehet számítani.

Az Ebes állomáson zajló vágányépítés miatt szombat este lezárták a vasúti aluljárót, a lezárás várhatóan november 29-én este 8 óráig tart. Lezárásra a tervek szerint idén még egy alkalommal lesz szükség; ezen időszakokban a gyalogos és kerékpáros forgalom folyamatosan biztosított. (Az ebesi vasútvonaltól délre eső részt és innen Debrecent autóval a hajdúszováti 4805. sz. főútról és az újonnan kiépített szennyvíztelepi útról lehet megközelíteni.)

A 73,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően lehetővé válik a 160 km/órás közlekedés, 2020 őszétől Püspökladány és Ebes között korszerű vasúti létesítmények szolgálják majd ki az utazóközönséget.

R-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?vasútfejlesztésHajdúszoboszlóEbesKaba

Hírlevél

Hirdetés