2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

 Tovább robog a Püspökladány-Ebes vasúti vonal korszerűsítése
Illusztráció

Tovább robog a Püspökladány-Ebes vasúti vonal korszerűsítése

magyarepitok.hu

2018.10.17. 15:01 - Veres Ida

A projekt keretében megépül a kabai felüljáró és az ehhez csatlakozó úthálózatok is. A munkálatok miatt útlezárásra lehet számítani.

Hirdetés

Javában zajlik a Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz korszerűsítése. A projekt keretében a kabai felüljáró és az ehhez csatlakozó úthálózatok kiépítése is megtörténik; a munkálatok miatt a következő hónapokban forgalmi rend változásra lehet számítani a térségben – derült ki a NIF Zrt. közleményéből. Az R-Kord és a V-Híd által kivitelezett vonalfelújítás 73,5 milliárd forintból teszi lehetővé az itt közlekedő vonatok 160 km/órás közlekedését.

Lezárás várható Nádudvar felé

A korszerűsítés kapcsán új különszintű csomópont épül a 4. számú főút és a 3407-es jelzésű nádudvari út csatlakozásánál. Jelenleg folyamatban van a hídfők kialakítása, illetve a munkálatok következő lépéseként a kivitelező megkezdi a felhajtóág töltésépítését is. Az építés miatt körülbelül 250 méter hosszan lezárják a 3407-es jelzésű utat, ezalatt egy aszfalt burkolatú terelőúton haladhat a közlekedés. A most kialakított forgalmi rend a kabai különszintű csomópont ideiglenes forgalomba helyezéséig, várhatóan 2019. április végéig áll majd fenn.

Több munkálat is befejeződhet idén

A vonalszakasz fejlesztése ütemterv szerint halad, a Kaba-Hajdúszoboszló szakaszon lévő műtárgyak átépítése folyamatban van. A nyíltvonali vonalszakaszok ideiglenes forgalomba helyezése az idén várható, jelenleg már csak Kaba-Hajdúszoboszló bal vágány átépítése zajlik. Ebes állomás vágányhálózatának átépítése is befejeződhet ez év végéig, jövőre pedig Hajdúszoboszló és Kaba állomás átépítése kezdődik el.

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz teljes átépítése – az idén ősszel indult Ebes-Debrecen közötti szakasz fejlesztésével együtt – 2020 szeptemberében fejeződhet be.

R-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Iparági hírekvasútfejlesztésPüspökladányEbesKaba

Hírlevél

Hirdetés