2024.04.19, Péntek
Airbus-beszállító fejlesztőközpontját adták át Debrecenben
Diehl Aircabin/Debrecen Airport

Airbus-beszállító fejlesztőközpontját adták át Debrecenben

mti, magyarepitok.hu

2019.01.30. 15:02 - Szabó Ákos

A Diehl Aviation 121 diplomás munkahelyet hozott Kelet-Magyarországra a beruházással.

Hirdetés

Tovább folytatódik Debrecen és a környező régió fejlődése: gyárakat építenek, autópályákat adnak át és vasúti beruházásokat valósítanak meg Hajdú-Bihar megyében. Most a Magyarországon egy nyírbátori gyárral már eddig is jelen levő Diehl Aviation adta át mérnöki és szolgáltató központját a megyeszékhelyen.

A mintegy 2,76 milliárd forintból megvalósult beruházást az állam 968 millió forinttal támogatta. A fejlesztés során összesen 151 új munkahely jön létre Debrecenben, melyből mintegy 120-at diplomás alkalmazottak tölthetnek majd be. A központban magas hozzáadott értékű munkát folytatnak majd a repülőgép-alkatrészek fejlesztésével és előállításával foglalkozó Diehl munkatársai: a cég az európai légiipari óriásvállalat, az Airbus beszállítója.

 

Ez a Diehl első Németországon kívül működő szolgáltató-fejlesztő központja

Az átadón Papp László polgármester elmondta:

a Diehl Aviation januárban már a harmadik német vállalkozás, amely beruházást fejezett be, vagy indított el Debrecenben.

 

mti

Kiemelte, hogy a cég a megyeszékhelyen nyitotta meg Németországon kívüli első szolgáltató-fejlesztő központját. A városvezető emlékeztetett arra is, hogy a cég múlt év novemberben gépészeti tervező laboratóriumot létesített a Debreceni Egyetemen (DE), amivel jelentősen hozzájárult a gépészmérnöki duális képzés működéséhez.

Roman Damschke, a debreceni központ telephelyvezetője megerősítette: a szolgáltatócentrum helyszínének kiválasztásakor fontos szempont volt az egyetem, ahonnan nagyszámú végzőst vettek fel a létesítménybe.

Mi épül?Debreceninnovációüzemépítésüzemfejlesztésduális képzés

Hírlevél

Hirdetés