2024.04.20, Szombat
Visszaadták a forgalomnak az Ebes-Debrecen vasútvonalat
Illusztráció (Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

Visszaadták a forgalomnak az Ebes-Debrecen vasútvonalat

nif.hu, magyarepitok.hu

2018.12.11. 09:59 - Szabó Ákos

Az R-Kord és a V-Híd munkálataival haladó fejlesztés során a tervek szerint halad az ország egyik legforgalmasabb vasúti vonalának fejlesztése.

Hirdetés

Legutóbb november végén számoltunk be a Püspökladány és Ebes között zajló vasútfelújításról, melynek során a MÁV 100-as vonalát modernizálják a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában. A két szakaszon összesen 39 kilométernyi fejlesztésben az R-Kord Kft. és a V-Híd Zrt. 160 km/órás közlekedésre alkalmas, modern vasúti létesítményekkel felszerelt pályát ad át. Püspökladány és Ebes között 2020, Ebes és Debrecen között pedig 2019 őszén fejeződik be a fejlesztés.

Télen sem áll meg a kivitelezés

December első felében az Ebes-Debrecen szakaszon a korábbi pályalezárást követően forgalomba helyezték a bal vágányt, melyen jelenleg 120 km/h-val haladhatnak a vonatok – számol be honlapján a NIF. Miután a jobb vágányon már október közepére hasonlóan előre haladtak a munkálatok, a szakaszon jelenleg többek között

  • az épülő felüljáró pilléreinek építése,
  • illetve a cölöpösszefogó gerenda vasszerelése, zsaluzása és betonozása zajlik.

Az építkezés a téli hónapokban is folytatódik majd, a kivitelezők az összes munkaterületen folyamatosan dolgozni fognak – derül ki a sajtóközleményből.

R-Kord Kft.V-Híd Építő Zrt.Mi épül?vasútfejlesztésDebrecenPüspökladányEbesKaba

Hírlevél

Hirdetés