2024.03.29, Péntek
Nyírbátor tartja a tempót: újabb német beruházást jelentettek be

Nyírbátor tartja a tempót: újabb német beruházást jelentettek be

mti

2017.06.23. 15:10 - Hegedűs Gergely

A közel négymilliárdos fejlesztésben új épületeket épít és új gépeket szerez be a légi ipari gyártó.

Hirdetés

Bővíti kapacitását a Diehl Aircabin Hungary Nyírbátorban. A német légi ipari beszállító vállalat 3,7 milliárd forintos fejlesztését Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer sajtótájékoztatón jelentette be Budapesten.

A magyar kormány 1,38 milliárd forint támogatást biztosít a beruházáshoz, melyben 230 új munkahely jön létre. A német légi ipari beszállító vállalat projektben új épületeket építenek és új gépeket szereznek be. A nyirbátori üzemben az Airbus család új típusú repülőgépe, az A350-eshez gyártják a kabinok belső berendezéseit.


Pár fővel indult, ma félezer főt foglalkoztat a nyírbátori üzem

Beszédében a külügyminiszter hangsúlyozta, a légi utasok száma évi 5,4 százalékkal emelkedett, így nő a légitársaságok igénye repülők iránt, amihez új gyártási kapacitások kellenek.

Rainer von Borstel, a Diehl Aerosystems vezérigazgatója felidézte, hat éve hozták létre a nyírbátori leányvállalatot, amely az első Németországon kívüli termelési egysége volt a cégnek. Pár alkalmazottal kezdték a működést, mára már több mint 500 munkavállalót foglalkoztatnak, és sok területen támaszkodnak a helyi vállalatokra.

A nyilvános cégadatok szerint a Diehl Aircabin Hungary Kft. 2016-ban 22,4 millió euró (6,7 milliárd forint) értékesítési árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 16,2 millió euró után. Az 1902-ben alapított Diehl konszernnek világszerte 80 helyen vannak érdekeltségei és 16 ezer embert foglalkoztat.


Egymást érik a beruházások

Nyírbátor gyors ütemű iparosodáról ebben a cikkünkben számoltunk be: a Diehl mellett a szintén német Rosenberg, a dán Coloplast és az angol-holland Unilever is új gyártócsarnokot épít. A jelenleg 5000 főt foglalkoztató ipari park munkahelyeinek száma a fejlesztésekkel 7000 főre növekedik.

Mi épül?Nyírbátor

Hírlevél

Hirdetés