2024.04.20, Szombat
Évtizedek óta nem látott árvízvédelmi fejlesztés indul Budán
Illusztráció: Árvízkapu a Sión (elbiferrum.blogspot.com)

Évtizedek óta nem látott árvízvédelmi fejlesztés indul Budán

magyarepitok.hu, budapest.hu

2019.01.23. 09:10 - Almási Krisztina

A főváros budai oldalán tavasszal rajtol el egy árvízvédelmi létesítmény megépítése a Swietelsky Építő Kft. munkálataival, amely két árvízkapuval létesül majd csaknem két kilométer hosszan.

Hirdetés

A Swietelsky Építő Kft. kivitelezésében kezdődhet meg a Pilisben lévő Aranyhegyi-patak árvízvédelmi létesítményének megépítése több mint 2,2 milliárd forintból – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A teljes védvonal hozzá hozzávetőlegesen két kilométer lesz, és 2019 első negyedévében indulhatnak el a munkálatok.

A beruházás tartalmazza két darab árvízkapu megépítését, melyhez kiépítik a mobilelzárást is. A létesítmény részeként létrehoznak egy 1770 méteres vasbeton szerkezetű árvízvédelmi falat, továbbá egy 1620 köbméteres töltést is. A projekt keretében megépítenek egy 16 710 négyzetméteres acél szádfalat is.


A legveszélyeztetettebb szakasz kap védelmet

A fejlesztéssel megkezdődik az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi árvízvédelmi beruházása. A létesítmény a Nánási úttól kezdődik, így nincs hatással a Római-parttal párhuzamos szakasz nyomvonalára.

Az Aranyhegyi-patak 23 kilométer hosszú vízfolyás, amely a Pilis-hegységben ered több forrásból és Budapest területén torkollik a Dunába, és árvízvédelmi szempontból a főváros egyik legveszélyeztetettebb szakaszának számít.

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?árvízvédelemBudapest

Hírlevél

Hirdetés