2024.06.26, Szerda
Több, mint 700 méter hosszú, szimbolikus jelentőségű függőhidat adtak át Sátoraljaújhelyen
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Több, mint 700 méter hosszú, szimbolikus jelentőségű függőhidat adtak át Sátoraljaújhelyen

mti, magyarepitok.hu

2024.06.05. 10:24 - Szabó Ákos

A hidat hat acélsodronykötél tartja 80 méter magasban és még áprilisban sikeresen teljesítette a dinamikus és statikus terhelési próbát.

Hirdetés

Június 4-én ünnepélyesen felavatták a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen. A több mint 720 méter hosszú építményről Varga Tamás, a beruházást kivitelező Graboplan-Industrie Kft. ügyvezetője a rövid beszámolójában ismertette, hogy a terhelési vizsgálatok alkalmával 300 ember súlya alatt a híd 1,2 métert süllyedt lefelé, a téli és a nyári állapot között pedig 2 méter magasságkülönbség jelentkezik majd.

Mint korábban a napi.hu is megírta, a rekordhosszúságú hidat hat acélsodronykötél tartja 80 méter magasban és még áprilisban sikeresen teljesítette a dinamikus és statikus terhelési próbát.

 

 

Az összetartozás szimbóluma

A rekordhosszúságú függőhíd ünnepélyes átadóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes emlékeztetett az évfordulóra, aminek kapcsán elkészült a műtárgy.  A trianoni békediktátum "örök seb, magyar stigma és a megmaradásnak a küldetése" - mondta Semjén Zsolt, aki szerint a nemzeti összetartozásnak három értelme van, amelyek mégis egy egységet adnak: a gyász, a tanulságok levonása, valamint a nemzeti büszkeség, hogy a magyarság megmaradt.

 

 

Hangsúlyozta:

a kedden átadott Nemzeti Összetartozás Hídja maga az "összetartozás szimbóluma". Az építmény nemcsak mérnöki alkotás, hanem olyan jelkép is, mely összeköti a magyart a magyarral, az emlékezést a reménnyel, a gyászt a büszkeséggel és Trianon kálváriáját a magyar feltámadással.

Mi épül?SátoraljaújhelyGraboplan-Industrie Kft.hídépítésfüggőhíd

Hírlevél

Hirdetés