2024.07.24, Szerda

Hirdetés

Gyógyszálló és termálfürdő épül Nagykőrösön
nagykoros.hu

Gyógyszálló és termálfürdő épül Nagykőrösön

turizmus.com, aktivpihenes.hu

2019.04.16. 12:48 - Hegedűs Gergely

A komplex fejlesztés egyrészt pótolja a város hiányzó szálláshelykapacitását, másrészt lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére.

Hirdetés

Nagyszabású turisztikai és gyógyászati célú beruházást tervez Nagykőrös - írta Czira Szabolcs polgármesterre hivatkozva a turizmus.com. Az 1000 négyzetméteres alapterületen megvalósuló projektben a tervek szerint egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint egy kemping-termálfürdő-rehabilitációs rendelőintézet komplexum is létrejön.

Az új létesítmény ergoterápiás (mozgásszervi rehabilitációra alkalmas - a szerk.) és balneoterápiás (gyógyvízzel történő kezelést biztosító - a szerk.) egységekkel jön létre, és lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére is, javítva a munkaerő piacra történő visszakerülésük esélyét.

A fejlesztést az indokolja, hogy

miközben a 25 ezres lélekszámú Pest megyei városba számos látogató érkezik különböző fesztiválokra, vásárokra és egyéb endezvényekre, a település nem dúskál a szálláshelyekben.

Jelenleg csak néhány panzió, vendégház, kollégium található a városban, de igényesebb hotel nincs - derül ki az aktivpihenes.hu korábbi cikkéből.

A turizmus.com cikke a 650 éves város közelmúltban befejezett fejlesztéseit is megemlíti, eszerint 

  • a Hősök tere tekjesen megújult, többek közt új járdával, szökőkutakkal és játszószigettel, térburkolattal, a képzőművészeti alkotásokkal;
  • idén márciusban pedig adták át a közel ezer négyzetméteres fedett piacot (emellett a korábbi szabadtéri piacon is lehet árulni).
Mi épül?szállodaberuházásturizmuspiacokNagykőrös

Hírlevél

Hirdetés