2021.04.21, Szerda
Kétszeresére bővíti a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát a KÉSZ
KÉSZ Zrt.

Kétszeresére bővíti a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát a KÉSZ

mti.hu

2019.06.11. 16:46 - Gyöngyösi Klaudia

Az elkészült épületben modern körülmények között gyógyulhatnak majd a betegek és tanulhatnak a hallgatók.

Hirdetés

Letették a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika új épületszárnyának alapkővét. Az évente százezer pácienst kezelő intézmény új tömbjét a szintén szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezi nettó 1,4 milliárd forintból.

A beruházásról megjelent közbeszerzési döntés szerint a háromszintes, 1124 négyzetméteres alapterületű új épületszárnynak:

  • földszintjén az ambulancia,
  • első emeletén a műtők,
  • második emeletén a kórtermek kapnak helyet.

„Az elmúlt években az intézményben ellátott betegek száma megduplázódott, az 1960-as években a gyermekgyógyászati klinika elkülönítő részlegeként kialakított épület méretében és megjelenésében sem méltó az ott folyó munkához” - hangsúlyozta az alapkőletételi ünnepségen Rovó László professzor. A jövőre elkészülő épületben 21. századi körülmények között gyógyulhatnak a régió betegei, tanulhatnak a hallgatók, végezhetik munkájukat a klinika munkatársai – tette hozzá.

 

 

Európai szinten is az egyik legjobb fejlesztési központ épül

Az új szárnyban kialakítandó cochleáris implantációs központban a jelenleginél sokkal jobb körülmények között tudják majd ellátni azt az évi hatszáz beteget, aki ilyen beavatkozáson esik át. A klinika a fejlesztésnek köszönhetően Európa egyik legjobb kutatás-fejlesztési központja lesz a hallásjavító implantáció területén.

 

 

Sok további áll még az intézmény előtt, amiknek célja, hogy az egyetem munkatársai magas szintű oktató, kutató és gyógyító tevékenységüket a lehető legjobb infrastrukturális körülmények között végezzék. A tervezett beruházások közül a fül-orr-gégészeti klinika bővítése az első, amely a megvalósítás fázisába jutott.

Mi épül?KÉSZ Csoportegészségügyi fejlesztésSzeged

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés