2024.03.19, Kedd
Több száz lakás lett szerkezetkész a legnépesebb budapesti kerületben
Fotók: elitepark.hu

Több száz lakás lett szerkezetkész a legnépesebb budapesti kerületben

elitepark.hu

2019.08.19. 07:27 - Almási Krisztina

Az Elite Park Lakópark fejlesztésének első ütemében a Colas Alterra 268 lakást hozott szerkezetkészt állapotba mindössze 16 hónap alatt.

Hirdetés

A Colas Alterra 16 hónap alatt építette meg a 268 lakásos Elite Park Lakópark vasbetonszerkezetét a főváros XI. kerületében, Újbudán. A projekt során 20 ezer köbméter szerkezeti betont és 2600 tonna betonacélt használtak fel a 10 lakószint megépítéséhez.

A fejlesztés első ütemében 268 lakás épül fel, melynek kivitelezése 2017 első felében indult el, és mostanra a lakások több mint 85%-a már elkelt. A teljes beruházás során összesen 706 új építésű lakás valósul meg három ütemben. Az épületben az alábbi lakástípusok kapnak helyet:

  • 30 m2 -es fiatalos új építésű garzonlakások,
  • 40-50 m2-es 1,5-2 szobás új lakások,
  • 60 m2 feletti lakóparki lakások,
  • 65-80 m2 közötti 3 szobás nagy lakások,
  • valamint 90 m2 feletti nagyteraszos Penthouse lakások.
A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: elitepark.hu)

 

Az Elite Park a Budafoki út–Barázda utca–Szerémi út–Galvani utca által határolt területen épül meg, ahonnan a Kopaszi-gát és a Duna-part rövid sétával elérhető. A lakópark környezetében új városrész van kialakulóban, a lakóingatlanokon kívül irodaházak és szolgáltató létesítmények épülnek.


Ezt nyújtja a lakópark az ide költözőknek

Az Elite Park első ütemében egy U alakú épületben, négy lépcsőházban épülnek meg a lakások. A dél felé csökkenő tetősík miatt csökken az épület magassága a 9. emelettől az 6. emeletig, az ötödik emelettől lefelé pedig azonos a szintek mérete. Minden lakás rendelkezik majd terasszal, erkéllyel vagy franciaerkéllyel. A legfelső szinten nagyteraszos, déli tájolású penthouse lakások kerülnek kialakításra.

 

A tervezők törekedtek az esztétikum és a funkcionalitás egységére. A fűtés minden helyiségben szabályozható és a többi közművel együtt mérhető, lépcsőházanként pedig két személylift lesz a komplexumban.

Az épület földszintjén kertkapcsolatos lakásokat, zöldterületet, üzlethelyiségeket és tárolókat alakítanak ki. A pinceszinten személygépkocsik és motorok parkolására alkalmas beállóhelyek lesznek kiépítve. A lakópark területén zöldfelületeket alakítanak ki, valamint védősávot is kap a komplexum a Budafoki út felől a zaj tompítására. A gyerekek számára a lakópark területén játszóteret állítanak fel.

 

 

Galéria

Mi épül?Colas Alterra Zrt.BudapestÚjbudalakóparklakásépítésúj építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés